Обезопасено е с 50 камиона пръстДнес сутринта е открито нерегламентирано

...
Обезопасено е с 50 камиона пръстДнес сутринта е открито нерегламентирано
Коментари Харесай

Директорът на „Аварийна помощ“ пред „Труд“: Открито е опасно нерегламентирано сметище в София

Обезопасено е с 50 камиона пръст

Днес сутринта е намерено нерегламентирано бунище в столичния квартал „ Орландовци “ при ул. „ Одеса “, заяви пред „ Труд “ шефът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столична община Красимир Димитров. Сметището е тлеещо и е отделяло нездравословни излъчвания, само че в този момент е загасено.

„ Веднага викнахме Регионална инспекция за опазване на околната среда и започнахме потушаването на пушека. Заедно със Столичния инспекторат използвахме над 50 камиона с пръст “, сподели Димитров.

Все още не се знае дали това бунище е повода за появяването на остра миризма нощес в няколко столични квартала. Сигнали на жители провокираха инспекции на институциите. По искане на кмета на София Йорданка Фандъкова мобилната лаборатория на Изпълнителната организация по околна среда мери качеството на въздуха в регионите „ Подуяне “, „ Оборище “ и „ Сердика “.

До момента не са регистрирани превишавания на главните индикатори, само че замерванията ще продължат и тази нощ, като към тях се включва и химическата лаборатория на Столичната пожарна. Проверяват се и данните от шестте стационарни станции на Изпълнителна агенция по околна среда в София. За случая са сезирани Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Столична дирекция на вътрешните работи и Столичната пожарна. Екипи на пожарната, взаимно с кметовете на засегнатите региони и екипи на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община правят обходи за определяне на източника.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР