Обезлюдяването на селото е един от основните проблеми, които жителите

...
Обезлюдяването на селото е един от основните проблеми, които жителите
Коментари Харесай

Минчо Афузов: Обезлюдяването на селата е проблем, който може да бъде решен

 izbori_2023_v1_012

Обезлюдяването на селото е един от главните проблеми, които жителите на Голямо Чочовени споделиха с самостоятелния претендент за кмет на община Сливен Минчо Афузов, екипа му и претендента за кмет на обитаемото място Янко Янков.

 

Афузов разяснява, че с цел да се завърнат или задържат младежите в едно малко обитаемо място, там би трябвало да има добра инфраструктура, обикновено водоснабдяване и електричество. Те разискаха опциите за кандидатстване по планове на Местни инициативни групи за ремонт на църкви, водопроводи и други.

 

„ Сигурен съм, че можем да задържим младежите във вашето прелестно село. Само би трябвало да им създадем удобствата, които сега липсват. Трябва да се намерения за инфраструктурата в селото. “, добави Афузов.

 

Хората в Голямо Чочовени повдигнаха въпроса за достъпа до лекарска помощ. Това за тях е един от най-големите проблеми. Присъстващите разискаха с самостоятелния претендент за кмет неговите проекти за основаване на незабавни медицински кабинети в няколко обитаеми места от общината по региони.

 

„ За вашето село плануваният Спешен кабинет ще се намира в село Гавраилово. В този кабинет ще имате достъп и до медикаменти от първа нужда. Времето за напредване до Гавраилово е много по-малко, в сравнение с до Сливен. По този метод ще улесним достъпа ви до здравна помощ. В някои обстановки това разстояние може да бъде решаващо за спасяването на нечий живот “, разяснява Минчо Афузов.

 

„ Това е достойният претендент за кмет на Сливен. Човекът, който ще бъде положителният собственик на общината. Когато Минчо Афузов стане кмет, ще бъде направена напълно нова тактика за ръководство на дребните обитаеми места. Неговата концепция е да бъде основана нова служба - заместник-кмет по въпросите на дребните обитаеми места. Така ще има непрекъсната директна връзка с всеки един от кметовете по села. На всеки шест месеца ще се вършат отчетни събрания пред жителите на всяко село. По този метод Минчо Афузов ще подсигурява бюджетно следене и вярно систематизиране на общинските пари, които стигат до дребните обитаеми места “, обърна се към присъстващите лидерът на листата на „ Левицата “ Стефан Пасков.

 

След това Афузов и екипът му се насочиха към с. Селиминово. Хората там показаха като свои съществени проблеми водоснабдяването, сметоизвозването и дефицита на контейнери за боклуци. В селото има потребност и от целодневна детска градина. За построяването й има извоюван план, само че той е замразен.

 

„ Сметоизвозването е проблем, защото се прави единствено един път месечно. Това е извънредно незадоволително. Селиминовци има потребност и от съществена замяна на ВиК инсталацията, с цел да се усъвършенства качеството на услугата. Както в множеството села от общината, пътната инфраструктура също има потребност от рехабилитация “, разяснява Минчо Афузов.

 

Според жителите на село Селиминово концепцията за основаване на длъжността заместник-кмет по въпросите на дребните обитаеми места би трябвало да се осъществя незабавно. Така ще се подсигурява цялостна бистрота на разпределянето на общински средства.

 

Независимият претендент за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР