Обещава да е надежден партньор за пътуването към дигитализациятаНашата мисия

...
Обещава да е надежден партньор за пътуването към дигитализациятаНашата мисия
Коментари Харесай

Норвежката Crayon стъпва в България

Обещава да е благонадежден сътрудник за пътуването към дигитализацията

„ Нашата задача е да оказваме помощ на бизнеса да направлява в днешния свят на комплицирани високотехнологични решения ”, съобщи Александър Кутовски, вицепрезидент на Crayon за Централна и Източна Европа
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Технологичната компания Crayon публично разгласи стъпването си в България с обещанието да бъде благонадежден сътрудник на бизнеса в неговото странствуване към дигитализацията, облачните технологии и изкуствения разсъдък.

„ Нашата задача е да оказваме помощ на бизнес-организациите да направляват в днешния свят на комплицирани високотехнологични решения и посредством технологиите да реализират възвръщаемост на вложенията си ”, съобщи Александър Кутовски, вицепрезидент на Crayon за Централна и Източна Европа.

Дейността на компанията в България ще се води от Оана Пиперова, която е общоприет управител за Адриатика. „ За някого може би тези понятия като облачни системи и AI наподобяват много далечни за българския пазар, само че действително не е по този начин. У нас участват доста огромни компании, които имат потребност от облачни решения ”, акцентира Пиперова.

Crayon е 17-годишна норвежка компания, позиционираща себе си като „ приближен сътрудник ” за организациите по света в техния блян да усъвършенстват активността си посредством високи технологии и да извлекат допустимо най-хубавата възвръщаемост от софтуерните си вложения.

Днес компанията покрива 80% от световния пазар и се прави оценка на 350 милиона евро, като се търгува на фондовата борса в Осло.

В България има доста компании с новаторски артикули, които могат да намерят по-широк пазар посредством партньорство с Crayon, уточни Оана Пиперова, общоприет управител на Crayon за Адриатика
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

„ Обичайно първата ни стъпка във всеки нов план е анализирането на организацията – нейните налични ИТ системи, стопански индикатори, благоприятни условия ”, изясни Кутовски. „ Вторият стадий включва планиране и след това внедряване на решението, а по-късно идва ред на неговото разбиране – да се одобри от хората, които ще работят с новaта система. Грижим се за поддържането и развиването й, тъй че от самото начало съпътстваме организацията в нейното софтуерно странствуване ”.

Нещо, на което доста се държи в процеса на работа, е съществуването на „ видимост и предвидимост за потребителите ”, стана ясно от думите на мениджъра. „ Предвидимостта е все по-важна, тъй като когато потребителите внедряват облачни решения, имат потребност да знаят какъв брой тъкмо ще би трябвало да заплащат ”.

За реализацията на ефикасни облачни и AI решения Crayon разполага с 80 експерти по данни (т. нар. data scientists). Център за способена помощ в Белград е разполагаем на всички консуматори на компанията, с фокус особено върху разработките в региона на изкуствения разсъдък. Негова задача, с изключение на поддръжката за съществуващите клиенти, е да оказва помощ на организациите за вярното им ориентиране към AI-базираните системи.

„ В това отношение няма подготвен артикул – всяко решение е друго, съшито особено за съответната организация-ползвател ”, изясни Кутовски.

Със стъпването на Crayon в България новаторските разработки на база изкуствен интелект, с които е известна Норвегия, ще стартират да се разпростират и в организации у нас, сподели Калин Димчев, изпълнителен шеф на Microsoft за България, Македония и Косово
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Особен интерес за Crayon съставляват локалните компании за разработка на програмен продукт. За тях компанията има профилирана стратегия за техническа помощ и „ пазарно разрастване ”.

„ Заедно с компании от софтуерната промишленост ние можем да идентифицираме евентуални клиенти за тях и техните решения – а с помощта на това, че сме компания с световно наличие, те могат да излязат на разнообразни пазари ”, показа Оана Пиперова.

Според нея, в страната ни има многочислени компании с извънредно новаторски артикули, за които обаче не се знае. Те могат да намерят по-широк пазар посредством партньорство с Crayon.

Платформата на Crayon за облачни решения може да се употребява от сътрудниците на компанията за създаване на облачни решения и услуги благодарение на технологии на голям брой вендори
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Компанията е сътрудник на Microsoft с фокус върху решенията за изкуствен интелект и машинно (само)обучение. Калин Димчев, изпълнителен шеф на Microsoft за България, Македония и Косово, показа, че със стъпването на Crayon в България чака новаторските разработки на база изкуствен интелект, с които Норвегия е известна, да стартират да се разпростират и в организации у нас, с цел да се възползва страната ни оптимално от капацитета на новите технологии.

Cloud-IQ – платформата на Crayon за облачни решения – може да се употребява от сътрудниците на компанията за създаване на облачни решения и услуги благодарение на технологии на голям брой вендори. Партньорските компании могат да разчитат на лекотата на обединен интерфейс, с цел да обезпечат за своите клиенти фокус върху детайлния разбор на всеки бизнес и реализиране на оптималната успеваемост на разноските.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР