Обещанията за рязко застудяване и обилен снеговалеж започнаха да се

...
Обещанията за рязко застудяване и обилен снеговалеж започнаха да се
Коментари Харесай

Синоптиците познаха: Обилен снеговалеж над Пловдив

Обещанията за внезапно захлаждане и изобилен снеговалеж започнаха да се сбъдват, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Над Пловдив към този момент се sipe обилен влажен сняг. Очакванията са преваляванията да продължат до на следващия ден, температурите да паднат доста и да се образува първата за тази зима действителна снежна завивка в града ни.

През нощта с сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-североизток ще нахлува леден въздух. До сутринта и в Южна България дъждът ще премине в сняг. Валежите краткотрайно ще са интензивни и с вятъра ще има виелици и навявания. Преди обяд ще остане облачно, прохладно и с превалявания от сняг, по-значителни ще са количествата в планинските региони. След обяд от север преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава, най-късно в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър и на доста места в планинските региони изискванията за виелици и навявания ще останат. Температурите доста ще се намалят и минималните ще са сред минус 9° и минус 4°. Максималните - най-вече сред минус 4° и 1°, само че поради вятъра чувството ще е за по-студено време.

В планините ще бъде неуместно за туризъм. Ще бъде най-вече облачно, с превалявания от сняг. Привечер преваляванията ще стопират. Ще е прохладно със мощен до плевел североизточен вятър. Мразовито време с оптималната температура на височина 1200 метра - към минус 8°, на 2000 метра - минус 14°.

Над Черноморието ще бъде облачно, доста прохладно и тук-там, основно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са сред минус 1 и 2°. Температурата на морската вода е 7 - 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по южното крайбрежие - краткотрайно до 5 бала.

На 23.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:13 часа и ще залезе в 18:07 часа. Продължителност на деня 10:53 часа.

На 23.02.2019 луната ще изгрее в 22:52 часа и ще залезе в 09:37 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР