Обещаните преди месец от командващия СВО Сергей Суровикин, трудни решения“

...
Обещаните преди месец от командващия СВО Сергей Суровикин, трудни решения“
Коментари Харесай

За Херсон беше прието “трудно решение”

Обещаните преди месец от командващия СВО Сергей Суровикин, „ сложни решения “ стартират да се извършват. В сряда министърът на защитата Сергей Шойгу, откакто изслуша отчета на Суровикин, разгласи изтеглянето на войските от Херсон от десния бряг на Днепър. Какво наложи сходно решение и по какъв начин то ще се отрази на зимната военна акция през 2023 година?

В сряда министърът на защитата Сергей Шойгу подреди изтеглянето на съветските войски от Херсон от десния бряг на Днепър. „ Започнете с изтеглянето на войските и вземете всички ограничения, с цел да осигурите безвредното прекачване на персонален състав, въоръжение и техника през река Днепър “, сподели Шойгу на военачалник от армията Сергей Суровикин, пълководец на съветската Обединена група сили в региона на Специалната военна интервенция.

По време на отчета Суровикин осведоми Шойгу, че военните ще заемат готови инженерни позиции на левия бряг на Днепър. „ Маневрата на войските ще бъде осъществена допустимо най-бързо “, сподели Суровикин, като изясни, че Херсон и близките обитаеми места не могат да бъдат изцяло снабдени и да действат при сегашните условия.

Генералът добави, че животът на хората е в непрекъсната заплаха от обстрели, а инженерните подразделения всеки ден възвръщат прелезите през Днепър и ги поддържат в работно положение. Според него след изтеглянето на войските ще бъдат освободени част от силите и средствата, „ които ще бъдат употребявани за дейни дейности, в това число настъпателни, по други посоки в зоната на интервенцията “.

„ Бойните качества на Обединената формация войски и сили се усилиха доста. Чрез мобилизирани жители и доброволци повишихме боеспособността и силата на съединенията и войсковите елементи, създадохме спомагателни запаси “, сподели командирът.

Херсон неотдавна беше неразделна част от Русия. На 30 септември президентът Владимир Путин подписа съглашения за присъединението на новите територии към Русия, в това число на Херсонска област. Регионът беше анексиран след референдум, който се организира от 23 до 27 септември. Тогава 87,05% от гласоподавателите бяха за присъединение към Руската федерация. Херсон беше освободен на 2 март, седмица след началото на спецоперацията.

В средата на октомври Суровикин особено означи, че по-нататъшните дейности в региона на Херсон ще зависят от разрастващата се военно-тактическа конюнктура. Освен това командирът акцентира, че ситуацията в тази област не е елементарно. Генералът цитира доказателства, че в региона на Херсон ВСУ могат да употребяват неразрешени способи на водене на война. По-специално, благодарение на ракети ХИМАРС бяха развалени Антоновският мост и язовирът на Каховската Водноелектрическа централа.

По време на среща с Шойгу Суровикин означи, че ВСУ удрят лечебни заведения, учебни заведения и цивилни, които са евакуирани от другата страна на Днепър, към 90% от тези ракети са свалени от съветски системи за Противовъздушна отбрана. Сега Херсонска област към този момент е напусната от всички заинтригувани поданици - над 115 хиляди души. Според генерала ВСУ на Украйна могат да предизвикат филантропична злополука в района. „ Ние от своя страна направихме всичко допустимо, с цел да подсигуряваме тяхната сигурност по време на евакуацията “, посочи командирът на СВО.

Суровикин също сподели на Шойгу, че въоръжените сили на Украйна имат проекти да основат зона на наводняване край Каховската Водноелектрическа централа. Освен това от август ВСУ са изгубили повече от 9500 военнослужещи по време на офанзиви край Николаев и Кривой Рог. „ Както знаете, атакуващата страна търпи по-големи загуби от тази, която е в защита. В този случай нашите загуби са 7-8 пъти по-малки от тези на съперника “, изясни командирът на СВО.

Според него ситуацията в зоната на СВО като цяло е нормализирана, съветските военни са спрели опитите на украинската войска да настъпи в Купянско и Краснолиманско направление и са „ възобновили настъпателните дейности в избрани посоки “. По-специално беше приключено провалянето на украинските войски на десния бряг на река Бахмутка южно от Артьомовск. „ Настъплението за освобождение на Маринка и Первомайски се развива сполучливо “, а в южнодонецкото направление „ приключва освобождението на селището Павловка “.

Франц Клинцевич, водач на общоруската социална организация „ Руски съюз на ветераните от Афганистан “, счита, че в този момент главната задача е да се унищожи врага в зимни условия, да се натрупат сили и да се победят ВСУ. „ Като боен чудесно разбирам, че решението за евакуиране на войските оттатък Днепър се дължи на стратегическите задания, които са сложени пред нас. Изправяме фронта и си осигуряваме надеждна отбрана. Освен това не бързаме, тъй като разбираме, че в тази обстановка времето играе в наша изгода “, изясни Клинцевич.

Според него страните от НАТО поставят големи старания по цялата фронтова линия, само че Русия ще извърши дилемите си и „ земите на Херсонска област ще бъдат освободени “. „ Освен това сегашната обстановка е радикално друга от това, което наблюдавахме в региона на Харков. Тук, първо, опитите за пробив не дадоха нищо на врага, и второ, те, понасяйки несъразмерни загуби, имаха намерение да ударят Каховската Водноелектрическа централа с вярата за огромно наводняване. За нас да поемем подобен риск е немислимо от филантропична позиция. Затова решението не беше елементарно, само че вярно “, приключи Клинцевич.

„ Преместването от десния на левия бряг на Днепър е задълбочено и навременно решение, тъй като врагът може да извърши терористична офанзива в Каховската Водноелектрическа централа и тогава ще имаме огромно наводняване през късна есен и зима “, изясни Дмитрий Перминов, член на комисията по защита и сигурност на Съвета на федерацията. „ Това, първо, би довело до жертви измежду цивилните, и второ, измежду нашите военни. За нас това е изрично недопустимо “, добави сенаторът.

Според него наводнението може изцяло да прекъсне опцията за доставка освен на съоръжение и муниции, само че и на хранителни запаси, медикаменти и доста други от едно крайбрежие на друго. „ Затова в този момент ще създадем комфортни за нас отбранителни линии на левия бряг и ще се подготвим за зимната акция на 2023 година “, сподели източникът.

Що се отнася до вероятностите за връщане на десния бряг, сенаторът означи: „ Времето играе в интерес на Русия “. „ Въпреки че НАТО споделя, че няма да откаже поддръжката на ВСУ, умората на Запада от този спор е явна. В европейските страни рецесията не отслабва, цените на силата порастват, инфлацията пораства, цените на храните порастват. На този декор неистовата битка с Русия в очите на жителите на Европейски Съюз наподобява изцяло неуместна “, отбелязва депутатът.

Освен това, напомни той, ударите по енергийните обекти на Украйна доста отслабиха способността на съперника да доставя помощ на фронта, което също играе в интерес на Русия. „ Като цяло обстановката е напрегната, само че разбираема и управляема. Заемаме преференциални позиции, освобождаваме сили за офанзиви в други посоки, натрупваме сили посредством частична готовност и се приготвяме за идващия стадий на СВО ”, обобщава Перминов.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР