Обещаните от НЗОК пари не стигат за заплати в болниците,

...
Обещаните от НЗОК пари не стигат за заплати в болниците,
Коментари Харесай

Д-р Неделчо Тотев: Обещаните от НЗОК пари няма да стигнат за заплати

Обещаните от НЗОК пари не стигат за заплати в лечебните заведения, съгласно доктор Неделчо Тотев, ръководител на Сдружението на общинските лечебни заведения.

Той разяснява пред БНР вчерашното съглашение сред Здравната каса и съсловните организации на лекарите и зъболекарите засегнатите от рецесията с Covid-19 лекари и лечебни заведения да получат 85% от предстоящите приходи.

Според него 85% от средномесечната заработка на дребните общински лечебни заведения не биха били задоволителни даже за покриване на разноските за Фонд " Работна заплата ", защото за него в този вид лечебни заведения са нужни сред 87% и 90% от бюджетите им.
Освен това съгласно доктор Тотев дребните общински лечебни заведения се нуждаят от средства, с цел да се приготвят за работа с пациенти с открит Covid-19, което значи " радикално друго превъоръжаване " с защитни средства и дезинфектанти, които завишават разноските.

Според лекаря част от сътрудниците му към този момент не получават напълно възнагражденията си.

Д-р Тотев акцентира, че голям брой дребни общински лечебни заведения не разполагат със сграден фонд, който да дава отговор на условията за инфекциозни отделения, а също така в доста случаи липсват и реанимационни отделения. Заедно с това е налице и проблем с неналичието на квалифицирани експерти, които могат умело да се отнесат към пациенти с Covid-19 - има апарати, има и кревати, само че липсва личен състав.

Според лекаря поемането на пациенти с вируса може да се отрази отрицателно и на потенциала на общинските лечебни заведения да се лекуват безотказно третирани до момента в тях заболявания като " банални пневмонии, бъбречни, кардиологични и ендокринологични случаи, разнообразни от пневмонии белодробни болести и ред други болести ".

В момента ние нямаме отговори и чакаме, споделя доктор Тотев и отбелязва, че са налице недостатъци в връзката по тези проблеми:

" Общуването е най-вече със заповеди, които се свеждат към нас за осъществяване и противоположната връзка не знам дали стига до там, където сме я адресирали... Когато няма диалог очи в очи, няма спор с всичките му нужни атрибути – с излагане на доводи и доказване на тези, нещата не стават. И когато се гледа от позицията единствено на огромния град, в тази ситуация на столицата, детайлите ни се губят ".

В умозаключение ръководителят на Сдружението на общинските лечебни заведения прикани избрани лечебни заведения да се дефинират като третиращи пациенти с Covid-19 и към тях да се насочи предпочитано финансиране, а други да продължат да лекуват така наречен " банална патология ".

Във връзка с подаването на оставки от медици в лечебните заведения на Белоградчик и Гоце Делчев той означи:

" Всички сътрудници, с които работим, са хора в пенсионна и предпенсионна възраст – това са лекарите, които останаха по родните си места и не престават настойчиво да се борят с патологията на популацията. Тези хора са в риск. И те, като си ударят чертата, могат да обмислен, че не си коства да се поеме риск… ", уточни той.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР