Обещаните допълнително 1000 лв. не стигнаха до всички, които са

...
Обещаните допълнително 1000 лв. не стигнаха до всички, които са
Коментари Харесай

Заради недостатъчно пари за медици БСП иска изслушване на Ананиев, Демократична България - оставката му

Обещаните в допълнение 1000 лева не стигнаха до всички, които са работили с пациенти, инфектирани от ковид COVID-19, някои са получили доста по-малки суми, а други са получили суми, без да са били ангажирани директно.
Подобни рецензии към Ананиев насочиха от Демократична България, а Българска социалистическа партия предизвикаха разисквания в Народното събрание за възстановяване на изискванията и за финансова отплата за българските медици.
Искането бе импортирано със 62 подписа на народни представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " в 13.57 ч.  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева насрочи разискванията за идващото съвещание, несъмнено за парламентарен надзор, т.е. на 12 юни.
Ето по какъв начин обосноваха настояването за оставка десните:
Към този миг Министерство на здравеопазването е спряло всички заплащания на обещаното заплащане, като оправданието е неналичието на средства. Истинската причина обаче е в управническата и интелектуална отпадналост на лекарския, икономическия и юридическия екип на министерството, отпред с неговия министър Ананиев и изключително на зам.-министър Начева.
1. От началото на изключителното състояние до момента няма огласена ясна методика, определяща метода на идентифициране на работещите на първата линия, метода на отчитане на активността и метода на възнаграждение.
2. Ако такава има, то тя по неразбираеми аргументи, е в дълбока загадка или е забравена в бюрото на някоя от многочислените министерски калинки.
3. Особено огромен проблем се обрисува в отчитането на направените дарения към държавните лечебни заведения, на които принципал е министърът.
4. Няма доклад за събраните посредством sms средства от дарителската акция на министерството. Как, защо и по кое време са разходвани събраните пари?
5. Тези дейности за основаване на целенасочена неяснота неизбежно водят до благоприятни условия за плячкосване на събраните средства, само че и нанасят тежък удар на естественото предпочитание на елементарните хора да оказват помощ на нуждаещите се и на страната си в спешен миг, какъвто е епидемията.
Поради проявеното управническо изтощение, водещо до безпорядък и вероятни злоупотреби, считаме, че оставката на министър Ананиев и неговия екип е освен извънредно наложителна, само че и закъсняла! ", пишат те.
По време на парламентарния надзор през днешния ден, Ананиев регистрира, че 10 204 чиновници на първа линия в битката с ковид са получили допълбителни 1000 лева към заплатите си през март и април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР