Обещанието за лъскав маникюр без наранявания до две седмици е

...
Обещанието за лъскав маникюр без наранявания до две седмици е
Коментари Харесай

Гел или ши лак да изберем?

Обещанието за бляскав маникюр без пострадвания до две седмици е тъкмо повода маникюрът с гел лак да остане един от най-популярните избори в салоните за хубост.

Дълготрайният лак устоя на неща като миене на съдове, а и не изисква доста време за изсъхване, написа

Решенията за цвета на лака, ноктопластиката и формата на ноктите не са единствените избори, които би трябвало да извършите, когато получавате гелманикюр. Може даже да бъдете запитани дали желаете ши или гел, или пък да ви се каже, че салонът предлага единствено едното.

Именно по тази причина взехме решение да почистим всички неясноти към двата типа маникюр, като по този метод да ви помогнем в избора при идващото вървене в салона. Ще ви разкрием какво в действителност съставляват и двете варианти, кои са страничните им резултати и по какъв начин да изберете вярната за вас.

Какво е гел маникюр?

Този вид маникюр се прави с гел лак – дълготрайна формула, която се втвърдява с ултравиолетова светлина, с цел да може лакът да остане бляскав и без начупвания в продължение на дни. UV светлината неотложно прилепва гела към вашето нокътно легло, като изсъхва за към 30-60 секунди.

Има два типа гел, които са известни в салоните за маникюр – меки и твърди. Първите имат по-тънък пласт и могат да бъдат отстранени с ацетон. Вторите са малко по-дебели и устоят по-дълго време. Проблемът при тях обаче е, че те изискват професионално премахване и не могат да бъдат отстранени в домашни условия без да нараните нокътя.

Какво е ши лак маникюр?

Ши лак е патентована марка за гел лак, основана през 2010 година. Съчетава най-хубавите характерности на елементарния и гел лака, трансформирайки се в изцяло отстраним хибриден UV цвят за нокти. Предимствата включват над 14 дни бляскав дизайн без пострадване, без време за изсъхване в салона и елементарно премахване, което не поврежда ноктите.

За да удължите живота на маникюра си с ши лак допустимо най-дълго, експерти предлагат да избягвате нападателни разтворители и да третирате кожичките с подхранващо масло.

Странични резултати от гел маникюра

Гелманикюрът ще издържи доста по-дълго от този с обичаен лак, само че услугата има няколко минуса. А точно – неправилното премахване може да докара до увреждане на ноктите.

Мекият гел се отстранява с ацетон, като е значимо да не се дърпа или отлепва. Оставянето на лака да се накисне и деликатно да се изпили ръчно е най-хубавият метод за безвредно унищожаване, без да се наранява естественият нокът. Ако гелът стартира да се повдига, отлепването на лака е един от най-лошите разновидности, защото може да отстраните пласт и от нокътя си дружно с него.

За корав гел би трябвало да отидете при експерт за отстраняването. Въпреки че продуктите тук покриват нокътя за по-дълго време и му разрешават да пораства по-бавно, те би трябвало да бъдат отстранени от маникюрист благодарение на електронна пила. Твърдият гел няма да се повлияе от ацетона, тъй че никога не го премахвайте сами вкъщи, тъй като това единствено ще докара до съществени вреди.

Странични резултати от ши лака

Въпреки че самият ши лак не поврежда ноктите, неправилното му премахване може да го направи. Основната причина е, че продуктът е изтръгнат или изпилен от нокътя от неквалифициран експерт или самите вас.

Ако ши лакът ви се отстранява с ацетон, помолете по-късно ноктите ви да бъдат хидратирани. Продуктът е прочут като изсушаващ, заради което се предлага и потреблението на масло за кожичките.

Как да изберете сред ши и гел лак?

В взаимозависимост от това какви марки предлага вашият салон, изборът може да бъде изработен на място. И в двата случая ще излезете с ослепителен и дългогодишен маникюр. Въпреки това, в случай че имате опция да избирате сред гел и ши лак, помислете за настоящото положение на ноктите си и дали ще имате опция да посетите салона още един път за премахването на маникюра.

Ако мислите да махате маникюра си вкъщи, ши лакът е по-добрият вид, тъй като е по-лесен за премахване с по-малко вреди. Ако обаче сте решени да изпробвате гел лак, бъдете подготвени за още едно посещаване на салона, тъй като той би трябвало да бъде отстранен от експерт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР