Плановете за нов статут на национален парк предизвикват опасения, че планината Clwydian и районът на Dee Valley `не могат да се справят`

...
Обещанието беше част от манифеста на Лейбъристката партия на изборите
Коментари Харесай

Обещанието беше част от манифеста на Лейбъристката партия на изборите за Сенед през 2021 г., заедно с плановете за .

Но съветник от окръжния съвет на Денбигшир каза пред Sky News, че инфраструктурата не е на място.

„Първоначално не можем да се справим с хората на Моел Фамау [най-високия хълм в планината Клуидиан], “ каза Cllr Huw Williams.

„В момента има 300 000 посетители там всяка година.

„Наскоро се наложи да поставим двойни жълти линии по пътя към него, защото през уикендите или на официални празници, когато е слънчево, паркингите са пълни до горе."

Двойка е обвинена за смъртта на 26-годишен мъж в Ланели < /p>Изображение: Дъга над Моел Фамау

Земеделски съюз също изрази загриженост и каза, че членовете му искат „честен процес“, преди да бъде взето окончателно решение.

Говорител на Националния фермерски съюз Съюзът каза, че повдигнатите въпроси включват потенциални последици за земеделието в определена зона и „по-широки опасения относно процеса и целесъобразността“ на определянето.

Природните ресурси (NRW) заявиха, че искат „всеки да сподели мнението си“ като част от текуща консултация, поръчана от правителството на Уелс.

Ако бъде одобрен, националният парк в североизточен Уелс ще стане четвъртият в страната, присъединявайки се към националния парк Bannau Brycheiniog (наричан още Brecon Beacons ), Национален парк Eryri (известен също като Snowdonia) и Национален парк Pembrokeshire Coast.

„Струва си да отидете“

Пип Гейл е собственик на Gales Wine Bar в Ланголен и е председател на групата за храни и напитки Dee Valley.

Г-н Гейл каза, че разбира притесненията, но вижда статута на национален парк като нещо, което може да бъде „положително“ за града и по-широкия район .

„Очевидно хората познават Llangollen, хората познават тези места, но на сцената е забравено кои национални паркове имат, така че мисля, че признаването на националния парк ще бъде важно за създаването на идентичност на района,“ каза той.

Групата стартира проучване, което ще формира основата на план за подготовка на сектора на хотелиерството за статут на национален парк.

„Ние не правим много тук освен туризма", добави той.

"Така че смятам, че е важно да направим каквото можем, за да увеличим индустрията на туризма в нашия регион. Готови ли сме за това? Вероятно не. Но мисля, че си заслужава."

Изображение: Llangollen

"Listening"

Кийт Дейвис е главният съветник на NRW за определени пейзажи.

Той каза, че като определящ орган, NRW беше на път да започне „обширен период на ангажираност и консултации“.

Г-н Дейвис добави, че първоначалната им работа включваше установяване кои области „може да отговарят на правните тестове за определяне“.

Като част от събитията за ангажиране, които се провеждат през октомври и ноември, NRW казва, че ще „изслушва и разбира“ гледните точки на всички заинтересовани страни.

„Призоваваме всички да споделят своите възгледи и работете с нас, за да ни помогнете да разберем повече, докато продължаваме необходимата и сложна работа, необходима в този процес“, добави г-н Дейвис.

Прочетете повече:
Липсващият знак на националния парк създава мистерия
Шотландия планира трети национален парк
Забраната за диво къмпингуване в Дартмур е премахната

Говорител на правителството на Уелс каза, че статутът на национален парк може да донесе редица ползи, „включително допълнителни ресурси за справяне с туристическия натиск“.

Процесът на ангажиране, провеждан от NRW, ще гарантира, че всички гласове ще бъдат чути, добави говорителят.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР