Обещание за живот“ е информационна кампания, която започва днес и

...
Обещание за живот“ е информационна кампания, която започва днес и
Коментари Харесай

300 милиона души в света страдат от депресия

„ Обещание за живот “ е осведомителна акция, която стартира през днешния ден и е в поддръжка на хората с меланхолия. Организатори са PR Care и група Der Hunds, с поддръжката на офиса на Световната здравна организация (СЗО) в България, Националния център за публично здраве и разбори (НЗОЗА) и Club Terminal 1.

Според данни на СЗО към 300 милиона души в света страдат от меланхолия, а годишно се губят 1 трилион $ заради следствията на меланхолия – изгубена работоспособност, директни стопански загуби. За европейския район това са 140 милиарда $. Изследване на НЗОЗА всеки пети българин в даден миг от живота си страда от някакво постоянно психологично разстройство, което включва и тревогата, злоупотребата с разнообразни субстанции, сподели в„ Хоризонт до обед “ доцент Михаил Околийски – специалист на СЗО у нас:

За тези неща сме решили да приказваме. Музиката е най-непосредствената форма, която може да стигне до душата на всеки един човек, било то по печален или по радостен метод. Ние взехме решение да организираме тази акция взаимно с Националния център за публично здраве разбори, а цялата акция се движи от  PR Care – организация, която се занимава с въпросите на здравето, само че единствено съответният мотив е гибелта на Крис Корнел, само че има потребност да приказваме за депресията, за ранното й различаване, с цел да не бъде тя причина човек от ден на ден да потъва в горест и в един миг в действителност да се стигне до най-лошото, което е отнемането на живот, сподели още той.  

Според него човек може да се излекува от меланхолия.

Още по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР