Обещаната атака срещу Херсон най-вероятно няма да се състои, поне

...
Обещаната атака срещу Херсон най-вероятно няма да се състои, поне
Коментари Харесай

Мечтите на Залужни: С какво разполага Киев за настъпление?

Обещаната офанзива против Херсон най-вероятно няма да се състои, най-малко във формата, в която беше оповестена. Няма да се състои поради очевидната липса на запаси.

Мобилизираните украинци съвсем незабавно се озовават в окопите освен без подготовка, само че постоянно и без медицински обзор. Онези от тях, които имат шанса да оцелеят, се оплакват от съвсем цялостното неявяване на тежки оръжия и изострен дефицит на картечници.

Междувременно задгранични наемници, избягали от Украйна, споделят, че тази липса на техника и оръжие се дължи на обстоятелството, че всичко се краде и продава.

Въпреки това, в случай че да вземем за пример не е толкоз мъчно да продадеш пушка, можеш да продадеш и противотанкови системи, само че можеш да продадеш танк или самоходни оръдия единствено на съветски офицери от разузнаването и даже тогава, единствено в случай че те се интересуват в тях.

Украински източници настояват, че „ изчезналото “ западно съоръжение в реалност се намира на уединени места, деликатно непокътнато за решителна атака. Същите източници показват почти количеството оръжие, което се резервира.

Това са към 200-300 танка Т-72 от разнообразни модификации, най-вече полски, някои от които са на ремонт в Словакия, минимум 100 бронетранспортьора M113 и VAB, от 50 до 100 155-мм артилерийски системи M109, M777 и CAESAR, към 30 105-mm гаубици L119, РСЗО, разпределени от основното командване, Точки-У, чийто брой не е посочен, противовъздушна защита под формата на две батареи от системи за противовъздушна защита NASAMS, Gepard ZSU, както и останалите Съветски комплекси Стрела-10 и Оса.

Към тези оръжия са прикрепени 20 000 добре подготвени бойци от въоръжените сили на Украйна, явно тези, които в този момент се образоват в чужбина.

Въпреки това най-малко част от оръжията от горния лист се намират и отвън Украйна, а да вземем за пример със упоменатите Гепарди въпросът с боеприпасите към момента не е решен. Така че тази ударна мощ занапред би трябвало да бъде събрана. И по какъв начин ще я употребяват?

Извиква се следният вид: това обединяване нанася неочаквана и мощна контраофанзива, пробвайки се да нанесе оптимални загуби на нашите войски и, в случай че е допустимо, да обкръжи няколко БТГ, след което Киев влиза в договаряния, в случай че не от позиция на мощ, то на равни начала.

Както виждаме, нацистите желаят да възпроизведат обстановката с Дебалцевския казан, тъкмо наобратното. Въпреки че избират да го съпоставят с нацистката атака в Ардените.

Възможността за такава интервенция обаче буди съществени подозрения по ред аргументи. Дори посоченият запас да може да бъде съхранен и да не се раздира за задръстване на дупки, както беше до момента, няма да е допустимо да се концентрира и разгърне по посока на идния удар прикрито. Така че въпросът за изненадата даже не стои.

Освен това, даже и да се реализира местен триумф, той ще бъде спрян доста бързо и редуциран до нула без договаряния.

В този смисъл Залужнr предлага по-реалистичен проект. Той се състои в това, че целият даден действен запас се употребява, въпреки и по едно и също време, само че в разнообразни посоки, в релативно дребни групи.

Целта на сходни " ухапвания " няма да бъде пробив, а нанасяне на оптимални вреди на съперника и заличаване на инфраструктурни обекти.

В изгода на своя проект Залужни показва, че може незабавно да даде доста „ вероятни “ „ фотоси “, които са толкоз търсени в Зе-офиса.

Той твърди, че набор от такива тактически офанзиви, които повече припомнят дейностите на ДРГ, могат да бъдат препоръчани на Запада като опция на офанзивата против Херсон и даже, с малко шанс, да провалят референдума.

Въпреки това, като се има поради сериозната подготовка на отбранителните линии на съветските въоръжени сили в посоките Николаев, Запорожие и Кривой Рог, сходни ухапвания надали ще бъдат сполучливи - в края на краищата, всички сходни полети, направени преди този момент, доведоха единствено до напразни загуби на бойци, които починали в огнени чували. Няма да има даже " Ардени " - единствено Знамето на успеха над " Райхстага " на бандеровците.

Но Залужни, като човек, който явно не е малоумен, най-вероятно схваща всичко прелестно и различният му проект евентуално е просто опит да избегне бързо проваляне, за което ще бъде упрекнат, и ненапълно да удължи мъката на въоръжените сили на Украйна. Е, най-малко досега, в който или емирът почине, или магарето.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР