Обещал да съдейства на разследването и дори да сключи споразумение

...
Обещал да съдейства на разследването и дори да сключи споразумение
Коментари Харесай

22-годишният каналджия Павле Станоевич, спретнал поредната дива гонка с полицаи в Бургас, ще чака присъда в ареста

Обещал да спомага на следствието и даже да подписа съглашение с прокуратурата

Знам, че направих нелепост, нямам опрощение и ще се съглася със съда, в случай че реши, че би трябвало да ме остави в ареста. Това безусловно бяха думите на 22-годишния сръбски каналджия Павле Станоевич, който преди 2 дни спретна следващата гонка с служители на реда в Бургас, приключила с ареста му, след завой към тупикова улица в жк „ Зорница ”. Младият мъж, който е роден в Белград и е незает със приблизително обучение, не даде рационално пояснение за какво е направил тежкото закононарушение на 19 септември. Такова не е дал нито пред служебния си юрист, нито пред проверяващите.

Реално пред бранителя си Павле Станоевич е споделил, че няма никакви искания за това дали ще бъде в ареста, или с по-лека мярка за неотклонение. Обещал даже да спомага на следствието и да подписа договорка с прокуратурата. Искал допустимо най-бързо да не помни за „ нелепостта, която направил ”.



В този смисъл решението на съда бе относително елементарно. Държавното обвиняване, предстоящо и разбираемо, прикани 22-годишният каналджия да получи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”, тъй като обвиненият е задграничен жител и то от страна, отвън Европейски Съюз, няма непрекъснат адреси и нищо не го обвързва с България. От там акцентираха още, че той качил деветимата мигранти незабавно след пристигнето си в страната, загатвайки, че е пристигнал тук с „ задача ” – да ги транспорти до родната Сърбия.



Съдия Андон Вълков се съгласи с претекстовете на прокуратурата и единствено след 15-минути размисъл, отсъди, че събраните доказателства по делото, в това число разпитите на бежанците и служителите на реда, са задоволителни да вземе най-тежката мярка и да остави Павле Станоевич в ареста.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР