Обещах да направим всичко възможно и ще направим всичко възможно

...
Обещах да направим всичко възможно и ще направим всичко възможно
Коментари Харесай

Демерджиев: Работим по над 190 сигнала, свързани с купуване на гласове

Обещах да създадем всичко допустимо и ще създадем всичко допустимо да се преборим с манипулирания избор. В момента работим по над 190 сигнала, получени по действен път, в резултат на работата на нашите чиновници. 

Това сподели в Шумен служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на журналистически въпрос, обвързван с работата на полицията по отношение на попречване на манипулирания избор и пазаруването на гласове, написа Българска телеграфна агенция.

Той и заместниците му са в регионалния град за годишния доклад на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за 2022 година   

" Постъпват сигнали и на линиите, които сме отворили за жители, в районните ръководства, само че сега най-вече, доминиращ в пъти, е броят на сигналите, по които ние самите работим, нашите оперативни служащи са достигнали до тези данни и ги ревизираме. Те са над 190 все още, което е задоволително. Броят им беше много по-нисък при предните избори. Там главно постъпваха сигнали извън, в този момент разчитаме главно на оперативната работа, която към този момент е в развиване ", означи Демерджиев. 

" Набелязали сме рисковите секции, знаем хората, които се занимават с тази активност. Всяка регионална дирекция си е направила проект. Ние сме създали на централно равнище проект. Постоянно сме в връзка, даже е евентуално още един път да посетим дирекциите преди изборите ", посочи той.

Във връзка с следствията по пътищата и автомагистралите,

министърът на вътрешните работи сподели, че " що се касае до автомагистрала " Хемус ", отвън производството, което има и привлечени като обвинени лица, там се чака една банкова експертиза ".

" По лот седми, осми и девети също ГДБОП направиха всичко належащо, материалите са импортирани в прокуратурата в края на м.г. Очакваме дейности от страна на прокуратурата. В момента Главна дирекция " Национална полиция " работи също по няколко такива разработки, в това число с взети ядки от разнообразни места на разнообразни автомагистрали. Има продължение тази тематика и ще има също най-малко две производства, които са от компетентността на Европейската прокуратура. Ще бъде любопитно да забележим по какъв начин и нашата, и надлежно – европейската, ще реагират на данните, които се показват ", добави Демерджиев.

Той разяснява и задържането на следващата група мигранти край София тази заран.

По думите му групата, която пътувала с микробус, ръководен от български лидер, от самото начало е следена и е спряна на мястото на което е преценено, че е безвредно.

" Не подхващаме случайни и рисковани прекъсвания. Изчакваме, следим автомобила и го стопираме там, където е безвредно. От дълго време няма произшествия тъкмо заради тази причина - хората бяха подготвени, направени са многократни тренировки, тъй че да бъде безвредно ", сподели още Демерджиев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР