Обемът на язовир „Асеновец“ е достатъчен, за да осигури нормално

...
Обемът на язовир „Асеновец“ е достатъчен, за да осигури нормално
Коментари Харесай

Ще има ли режим на водата в Сливен?

Обемът на язовир „ Асеновец “ е задоволителен, с цел да обезпечи обикновено водоснабдяване на Сливен до месец май 2020 година и не се постанова режим на водата. Това съобщи шефът на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев на среща с кмета Стефан Радев във връзка обстановки в други градове на страната и сушата през пролетните и летните месеци, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен.

По думите на инж. Рашев по това време на годината има понижаване на размера на язовира и все още той е към 10,5 милиона куб. м. Той напомни, че през тази година водата понижа поради неналичието на дъждове и снеготопене през зимата и пролетта.

Воден режим в Перник ще има, ето по кое време!

„ Реагирахме в точния момент и от началото на годината водоподаването е смесено и се употребяват трите водоснабдителни системи – „ Тунджа “, „ Гергевец “ и „ Мечкарево “. В средата на годината количествата, подавани от тях, бяха удвоени. Обемът е разчетен по този начин, че да стигне до месец май идната година. Въпреки това, приканвам жителите да употребяват водата спестовно и по предопределение “, осведоми инж. Рашев.

Кметът акцентира, че е от изключителна значимост да се следи равнището на язовира, само че няма съображение за терзание. При втора безводна зима ще бъде употребявано зареждане от трите водоснабдителни системи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР