Обемът на търговията между Русия и САЩ, въпреки санкциите, непрекъснато

...
Обемът на търговията между Русия и САЩ, въпреки санкциите, непрекъснато
Коментари Харесай

Търговията между Русия и САЩ изненадва с обема си по време на санкции

Обемът на търговията сред Русия и Съединени американски щати, макар глобите, непрестанно пораства, съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов.

„ Двустранната търговия с Америка непрестанно нараства. През 2018 година тя се усили с 13%, до 27,5 милиарда $ от 24 милиарда $ през 2017 година Положителната динамичност продължава и тази година - за шест месеца търговията възлиза на 13,8 милиарда $ “, съобщи Антонов.

Според посланика, макар стягането на политиката на Съединени американски щати, "американският бизнес показва желанието си да остане на печелившия за тях съветски пазар ", а също по този начин демонстрира готовността си интензивно да взе участие в съответните многостранни събития, провеждани в Русия, като Санкт Петербургския интернационален стопански конгрес (СПМИФ) и Източния стопански конгрес (ИИФ).

Освен това Антонов означи растеж на туристическата прелест на Русия измежду американците. Според него Световното състезание по футбол през 2018 година е ослепителен образец за това, откакто американците са на второ място след китайците по брой туристи.

Дипломатът акцентира, че забележителна част от общия поток на американците към Русия е туризмът сред Аляска и Далечния Изток. Посланикът съобщи в поддръжка на възобновяване на постоянни директни полети сред Анкоридж в Аляска и градовете на съветския Далечен Изток. Сега тези полети се правят сезонно.

В края на юни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на диалог с съветския водач Владимир Путин на срещата на високо ниво на Г-20 в Осака изрази страдание за незадоволителния размер на търговски и стопански връзки сред страните.

Източник: pogled.info
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР