Обемът на световните пазари на безпилотни превозни средства през 2025

...
Обемът на световните пазари на безпилотни превозни средства през 2025
Коментари Харесай

Безпилотните коли ще превземат пазара през 2025 г.

Обемът на международните пазари на безпилотни транспортни средства през 2025 година ще доближи 84 мллрд. щатски $. По това време самостоятелните коли ще заеат към 40% от общия брой създадени леки коли, твърди в собствен разбор английска компания за проучване на пазарите.
Според нейното предугаждане, през 2025 година в целия свят ще бъдат продадени 35 млн. нови коли със системи за самостоятелно напредване. Очаква се, по това време на пазара да останат максиум три огромни прозиводителя, предлагащи автоматизирани решения. Кои обаче ще бъдат те, към този момент не е ясно.
Експертите са на мнение, че главният фактор за развиване на безпилотните коли ще бъде опцията за продан и обработка на данни в действително време. Автомобилните производители ще могат да основат единна екосистема за транспортни средства с изкуствен интелект още през 2020 година
За да бъдат реализирани тези предвиждания, огромна част от държаните по света ще би трябвало да трансформират своите законодателства. Така ще се разреши изполването на безпилотни коли като пълноправни участници в пътното придвижване. Освен това, ще би трябвало да се развие инфраструктурата за тяхното използане, като ще се разчита най-много на системата за световно позициониране (GPS).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР