Обемът на рекламното спонсорство на Световното първенство по футбол през

...
Обемът на рекламното спонсорство на Световното първенство по футбол през
Коментари Харесай

Новата реколта спонсори на Световното по футбол

Обемът на рекламното спонсорство на Световното състезание по футбол през 2018 година е по-малък спрямо предходното издание на Мондиала, което беше в Бразилия през 2014 година, съгласно проучване на Nielsen Sports, представено от Би Би Си. 

Приходите от спонсорство на ФАФА за Русия`18 са $1,629 милиарда, до момента в който при Бразилия`14 са били $1,450 милиарда, показват създателите.

Глобалната компания за пазарни изследвания Nielsen твърди, че спонсорският цикъл 2015-18 е бил много по-труден за пласиране, спрямо предходните Световни купи. 

Въпреки това, забавно наблюдаване е съществуването на " нова годишна продукция " спонсори . Сред тях се включват няколко огромни компании от Китай. Те са помогнали на ФИФА да набере дажбата си от рекламна поддръжка. 

Китайските спонсори настъпват и се причисляват след отдръпването на корпорации колоси, които бяха дългогодишни спонсори на футболното състезание като Johnson & Johnson, Castrol, Continental. Те се отдръпнаха поради корпуционния скандал в ръководещия орган на международния футбол през май 2015. 

Най-голямата китайска компания за частни недвижими имори Wanda Group в този момент е един от седемте огромни публични колегата на ФИФА, наред с  Coca Cola, Adidas, Газпром, Qatar Airways, Visa и Hyundai/Kia.

Една от фирмите, които Wanda има, е InFront Media - компания за състезателен маркетинг, държаща медийните права върху Световните шампионати по футбол през 2018 и 2022 година за 26 азиатски региона. 

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР