Обективни и субективни фактори доведоха до катастрофална загуба на подкрепа

...
Обективни и субективни фактори доведоха до катастрофална загуба на подкрепа
Коментари Харесай

Корнелия Нинова потвърди оставката си пред 50-ия Конгрес на БСП

Обективни и субективни фактори доведоха до пагубна загуба на поддръжка за Българска социалистическа партия. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отчет на съвещанието на 50-ия Конгрес на Българска социалистическа партия и удостовери оставката си пред Конгреса, предава Българска телеграфна агенция.

" Аз поех отговорността и подадох оставка - през днешния ден я удостоверявам пред вас ", съобщи тя. Сред обективните обстоятелства, които са се отразили на резултатите на левицата на парламентарните избори, Нинова регистрира covid пандемията и машинното гласоподаване, само че уточни, че има и други субективни.

" Машинното гласоподаване преодоля казуса с недействителните бюлетини и фалшификацията на вота, ограничи следения и платен избор, направи изборите по транспарантни, само че напълно машинното гласоподаване понижи изборната интензивност. Като партия и парламентарна група подкрепихме напълно машинното гласоподаване, само че може би е време да осмислим резултата от него и да помислим за въвеждането на смесено - на машинно и хартиено с право на избор на всеки жител ", съобщи Нинова.

Изтощихме се от вътрешни битки, разяснява още тя и изброи - от недоволни от реденето на листи, през неточности в установяване на водачите, локални борби, афектирани приятели не взели участие в акцията, а други скрито или не чак толкоз работили против партията и в поддръжка на други политически субекти. Смесиха се политически и стопански ползи, добави тя. Нинова регистрира едва организационно положение по места и неточности в медийната политика.

Дойде това време в ръководството на България да покажем морала и защо е политиката, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отчета си на съвещанието на 50-ия Конгрес на партията.

" Много ще се изговори на днешната полемика какво да създадем, с цел да възродим Българска социалистическа партия, да я вдигнем още веднъж, ще има най-различни отзиви. Казвам своето в този момент - морал и доказване в ръководството, а то става по три способи - хора, хрумвания и дейности. Ние имаме своите хрумвания и започнахме добре с първите стъпки в ръководството да ги отстояваме, те да стават забележими и да стават държавна политика. Ние имаме хора на всички нива, готови за ръководството, остават ни дейностите ", добави тя.

Ние сме изправени пред предизвикването да покажем нов честен облик на Българска социалистическа партия, а през ръководството да покажем, че можем, че сме партията, която мисли за просперитета на България и за добруването на българския народ, добави Корнелия Нинова. 

Относно Бюджет 2022 година Нинова означи, че това е най-социалният бюджет за България. " Смея да настоявам, че толкоз обществен бюджет не е имало от дълго време в България. Социалните разноски са увеличени с над 30 на 100 по отношение на 2021 година ", уточни тя и благодари на министъра на финансите, който е приел предложенията на левицата.

Като най-голямото предизвикателство Корнелия Нинова открои демографската злополука. Тя означи, че мечтаните безвъзмездни детски градини и ясли са факт - от 1 април. По тематиката с бюджета беше откроено увеличението на минималната заплата на 710 лева и майчинството през втората година, както и заложените от държавното управление 4,8 растеж в стопанската система, спадът на безработицата до пет %, както и на инфлацията от 7,1 на 5,6 на 100.

" Това е първата огромна крачка за обществена правдивост и заслугата за това е присъединяване на Българска социалистическа партия и " Българска социалистическа партия за България " в ръководството на страната ", съобщи тя.

Сред тематиките, които Нинова засегна в изявлението си, бяха разговора с Република Северна Македония и напрежението сред Русия и НАТО към Украйна.

" Не желаем да бъдем въвличани във война, настояваме да се понижи напрежението и разногласията да се вземат решение с дипломатични средства ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия по отношение на напрежението по оста НАТО-Русия и спора в Украйна. 

Българска социалистическа партия и " Българска социалистическа партия за България " няма да отстъпим от декларацията на 44-ото Народно заседание и контракта за добросъседство с Република Северна Македония /РСМ/, сподели още Корнелия Нинова. " Преговорите на РСМ за участие в Европейски Съюз не могат да станат за сметка на българския народен интерес и историческата истина, не могат да станат до момента в който има език на омразата и дискриминация по отношение на жители с българско съзнание ", добави тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР