Обективен и положителен доклад на ЕК - такава оценка даде

...
Обективен и положителен доклад на ЕК - такава оценка даде
Коментари Харесай

Правителството: Докладът на ЕК обективно отразява постигнатото

Обективен и позитивен отчет на Европейска комисия - такава оценка даде държавното управление в лицето на отрасловите министри и вицепремиера, които имат отношение по осъществяването на рекомендациите на Брюксел.

Докладът доста обективно отразява постигнатото досега, както и това, което остава да се довърши, съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева в наличието на министрите Цецка Цачева и Младен Маринов. Положителният отчет освен не ни успокоява, а в допълнение ни стимулира, безапелационна беше Захариева.

В отчета се установи, че през последните месеци, след отчета от края на 2017 година България е траяла с напъните си да извърши рекомендациите в него. И предвид на оценката Европейска комисия смята, че някои рекомендации към този момент са изпълнени и могат да се смятат за краткотрайно затворени, сподели Захариева. Във всички три индикатора, които още не са затворени, Европейска комисия регистрира забележителен прогрес. Отчетена е работата на изпълнителната власт и на правосъдната система във всичките й звена, заключи още вицепремиерката.

Тя добави, че съгласно сегашния отчет Механизмът за България може да бъде завършен до края на мандата на тази Комисия.

Има доста позитивни оценки, изреди още Захариева, измежду които ограниченията против натовареността на съдилищата. По отношение на корупцията по високите етажи на властта се натъртва като позитивно на всеобхватното антикорупционно законодателство, както и че ръководителят на антикорупционния орган е назначен по извънредно транспарантен метод.

Целта на правосъдната промяна е българските жители да получат качествено правораздаване, заключи Захариева.

Отчетен е огромен прогрес по измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс, добави позитивните оценки правосъдната министърка Цецка Цачева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР