Обектите, в които се продават талони за двете частни лотарии

...
Обектите, в които се продават талони за двете частни лотарии
Коментари Харесай

Талони за Национална лотария се продават, но печалби не се изплащат

Обектите, в които се продават талони за двете частни лотарии - Национална лотария и Лотария България, към този момент не изплащат облаги. Търговците са поставили предупредителни надписи (вж снимката), само че не престават да продават лъскавите билети.

Продължава и рекламата на частните
лотарии по малките екрани, откъдето валят обещания за още доста облаги.

В петък Народното събрание гласоподава дефинитивно измененията в Закона за
хазарта, с които се приключват лицензите на частните оператори на лотарийни игри. Този тип хазарт към този момент ще се предлага единствено от държавния състезателен тотализатор. Отнемането на лицензите за Национална лотария и Лотария България, става с влизането в действие на законовите промени, а това се чака през идната седмица. 

" Българите да спрат да си купуват талони, тъй като прекъсването на продажбата им става след обнародването на Закона за
хазарта. Очакваме идната седмица законът да бъде оповестен и да се приключи и да се изземат всички талони от всички места, където се продават сега с изключение на тези на спортния тотализатор ", сподели в петък след гласуването на законовите промени вносителят им - водачът на НФСБ Валери Симеонов.

При второто четене на законопроекта изненадващо отпаднаха първичните му оферти, а точно да се даде тримесечен период, в който частните оператори да върнат лицензите си. Премахната бе и опцията облагите, които не са изплатени към датата на преустановяване на лиценза, да се изплатят до 30 юни 2021 година Отпадна и текстът частните
лотарии да учредят в интерес на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени.

И шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, и Валери Симеонов обясниха, че страната няма за какво да се меси в частно-правни връзки, каквито били връзките сред купувачите на лотарийните билети и уредникът на играта. " Печалбите могат да бъдат получени според общите правила на игрите. Всички, които имат да получават награди, могат да подхващат съответните ограничения, да си ги потърсят или да заведат каузи, с цел да ги получат. Тъй като парите от тиражите са събрани, облагите са основани върху общите доходи от съответния тираж, тъй че всеки заинтригуван има правно съображение, има и пари, които са събрани, с цел да си получи той облагата ", сподели Симеонов.

Преди ден в. " 24 часа " цитира " Национална
лотария ", откъдето са уверили, че защото все още няма влезнал в действие закон, всички облаги се изплащат, а всички талони се продават свободно в комерсиалната мрежа. Според разпоредбите на " Национална лотария ", оповестени на уеб страницата й, печалби до 1000 лева се изплащат в Лафка, до 5000 лева посредством Easy pay, а над тази сума - спечелилият би трябвало да се обади на посочен телефон.

Няма обаче информация на каква стойност са неизплатените облаги. 

Какво написа в закона

Според гласуваните в петък законови промени от деня на влизането в действие на този закон лицензите за образуване на лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено и техните разновидности, издадени на уредници, разнообразни от Държавно дружество „ Български състезателен тотализатор “, се приключват и съответните удостоверения се обезсилват.

Специален текст гласи, че облагите от игрите, които не са изплатени до влизането в действие на този закон, се изплащат според одобрените игрални условия и правила за съответната игра.
Освен това от деня на влизането в действие на този закон се прекратява разпространяването и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за присъединяване в игрите от уредници, разнообразни от Държавно дружество „ Български състезателен тотализатор “.
Издадените за игрите по билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци, които не са продадени до влизането в действие на този закон, се унищожават до 31 декември 2020 година , написа още в закона за
хазарта. От Държавната комисия по хазарта се чака обществено да оповести  " по подобаващ метод събитията по осъществяването на тези разпореждания ".
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР