Обекти от критичната инфраструктура на Украйна са били ударени отново

...
Обекти от критичната инфраструктура на Украйна са били ударени отново
Коментари Харесай

Макрон призова Путин да се върне на масата за преговори

Обекти от сериозната инфраструктура на Украйна са били ударени още веднъж тази заран, потвърдиха от канцеларията на президента Владимир Зеленский. Ударите са нанесени в региона на Киев с дронове камикадзе, а вредите към момента се правят оценка. Междувременно френският президент Еманюел Макрон прикани Владимир Путин да спре войната и да се върне на масата за договаряния.

" Да преговаряш не значи да се откажеш. Трябва да създадем всичко, с цел да се върне мирът в Украйна, като зачитаме интереса и териториалната целокупност на тази страна и този народ, който сподели по удивителен метод своята храброст, единение и национализъм. Трябва да го създадем и за нашата непоклатимост, нашата сигурност в дълготраен проект ”, акцентира президентът на Франция.

Ракетните удари демонстрираха, че спорът е навлязъл в " невиждан стадий ", съобщи Макрон, като съобщи, че " за първи път в цяла Украйна са убити цивилни... и са унищожени електрически и отоплителни уреди "

" Ще доставим... радари, системи и ракети, с цел да ги защитим от тези офанзиви ", сподели Макрон и добави, че Франция договаря и за доставката на още шест самоходни гаубици " Цезар " за Украйна. Първоначално артилерийските установки са издигнати за Дания.

Френският водач призна, че Париж " не е в положение да достави толкоз, колкото желаят украинците ", като изясни, че страната би трябвало да резервира някои оръжия, " с цел да отбрани себе си и източния фланг " на ръководения от Съединени американски щати блок на НАТО. " Днес, преди всичко, Владимир Путин би трябвало да приключи тази война, да зачита териториалната целокупност на Украйна и да се върне на масата за договаряния ", съобщи Макрон.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР