Обектът е обявен за публична продан Мол Бургас Плаза“ излиза

...
Обектът е обявен за публична продан Мол Бургас Плаза“ излиза
Коментари Харесай

Кой ще купи бургаския мол Плаза за 24 млн.лв.

Обектът е разгласен за обществена обмен

Мол „ Бургас Плаза “ излиза на търг. Частният правосъден реализатор Делян Николов е оповестил за обществена обмен съвсем цялото недвижимо имущество на комерсиалния център, съобщава .

Предмет на продажбата са 91 независими обекта в мола ведно с 62.74% идеални елементи от общите елементи на постройката и 611 места от паркинга, находящ се на покрива на хипермаркета.

Причината за търга е наложена забрана по дело за задължения. Изключение прави единствено един независим обект в комерсиалния център с повърхност 12 611.88 кв.м, върху който възбраната по делото не се разгръща и не го обгръща.

Определената начална цена на търга е 24 599 328,40 лева

Срокът за подаване на наддавателни оферти е от 30 октомври до същата дата на ноември тази година в Районен съд - Бургас.

От обявлението на правосъдния реализатор излиза наяве, че недвижимото имущество на мола има ипотека и необикновен залог в интерес на „ Юробанка България “ в качеството ѝ на повсеместен приемник на „ Банка Пиреус “.  

Търговският център в бургаския комплекс „ Изгрев “ е първият мол в града и района. Той отвори порти през април 2009 година и първоначално се радваше на огромен посетителски интерес. Упадъкът му стартира няколко години по-късно, когато най-големият търговски обект в него – хранителният хипермаркет Carrefour, беше закрит. Същевременно откриването и на мола в жк „ Славейков “ също оказа своето въздействие, като доста от клиентите се насочиха натам.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР