Обект на проверка е има ли нарушаване на полицейско разпореждане,

...
Обект на проверка е има ли нарушаване на полицейско разпореждане,
Коментари Харесай

24 ч. в ареста е трябвало да прекара Владислав Горанов?

Обект на инспекция е има ли нарушение на полицейско предписание, с изключение на всичко друго, изникнало като въпрос по проблема. Сиреч - в действителност ли Горанов се е движил с транспортно средство, оповестено за търсене от “Интерпол”, за какво транспортното средство не е заявено като такова пред КПКОНПИ през 2020 година, макар че е купено през март, за какво вносител на “Форд” продава на Горанов джип “Тойота” и прочее…

Никой обаче не приказва за какво Горанов е отпрашил от мястото и се е върнал с друга кола по-късно. И за какво не е бил арестуван за 24 часа, както планува Закона за Министерство на вътрешните работи?

В член 72, т. 2 от закона написа: Полицейските органи могат да задържат лице, което след съответно предизвестие умишлено пречи на полицейски орган да извърши отговорностите си по работа.

Ето какво споделя още законът:

Чл. 73. На лицето, арестувано при изискванията на член 72, алинея 1, т. 1 - 4, не могат да му бъдат ограничавани други права с изключение на правото на свободно напредване. Срокът на задържането в тези случаи не може да бъде повече от 24 часа.

Стои въпросът попречил ли е с дейностите си Горанов да бъде осъществена въпросната инспекция, в случай че не е изчакал на място. Защо, откакто се връща с друга кола, е бил пуснат да премине на територията на Сърбия?

Самият Горанов отхвърли да е правил нарушавания, както и някой да е желал от него да не напуща граничния пункт или територията на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР