Обект на претърсване в президентството са два кабинета, разкри преди

...
Обект на претърсване в президентството са два кабинета, разкри преди
Коментари Харесай

Гешев каза какво търсят в президентството

Обект на претършуване в президентството са два кабинета, разкри доскоро основният прокурор Иван Гешев. Въпреки че не даде цялостни детайлности за акцията, обвинител номер едно въпреки всичко сподели, че тя е обвързвана с две досъдебни производства.

Едното е за секретаря на президента - Пламен Узунов - и е обвързвано с незаконно съдружие за търговия с въздействие, другото е по следствие на Военноокръжна прокуратура.

"Съветник на президента показва непринудено материали с гриф по закона за класифицирана информация ", разяснява пред медиите в Габрово Гешев и акцентира, че има нерегламентирано изнасяне на информация.

На въпрос за абсурда с Христо Иванов и НСО, основният прокурор сподели, че обстановката му е била странна и прокуратурата няма да се намесва в политически действия.

"Аз давам отговор за прокуратората. Ще ви кажа за прокурора в Русе, който е лобирал. Имаше случай за следовател в София, който има данни, че е направил хулигански дейности във връзка с чиновници на Министерство на вътрешните работи. Видяхте по какъв начин действаме, когато върховен прокурор се държи аморално в болница ", изброи той.

"Проблемтие на другите институции не са наш проблем, да заловен и да си решат. Президентът един ден споделя, че ни няма доверие, в този момент ни споделя да се ангажираме. Сега и аз съм обезверен и колеблив ", разяснява сбито Гешев.

На 15 юли ще има заседание сред прокуратурата и управлението, сподели Гешев. На нея ще се приказва за резултатите по отношение на битовата престъпност.

Иван Гешев засегна и тематиката с противозаконния отпадък. Бе безапелационен, че такова нещо не може да се случи в други страни в Европейски Съюз.

"Ние в този момент ги изкарваме светци. Кои са хората... Мен ми е ясно, че по всеки случай, за който предприемем деяние, се сплотяват против нас. Ами като са честни предприемачи, дайте да вземем да закупуваме боклуците на всички места. Законите са за всички, не богатите да си мислят, че могат да си разрешат всичко и могат да си купят всичко без последици. Това време свърши, до момента в който аз съм основен прокурор - или ще спазваш законите, или ще си носиш следствията. В последна сметка съдът е този, който ще каже ", разяснява основният прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР