Обединихме се около позицията, че председателството на Съвета на ЕС

...
Обединихме се около позицията, че председателството на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

След края на КСНС Радев подхвана бруталните убийства, разтресли страната през последните дни

Обединихме се към позицията, че председателството на Съвета на Европейски Съюз е огромна отговорност, само че дава обилни благоприятни условия на България в няколко доста значими посоки. На първо място, това е ефикасното управление на процесите на създаване на общата европейската защита в лицето на България като председателстващ на Европейски Съюз, на последващо - на последващо място - повишение на сигурността и общата вероятност на Западните Балкани. Това съобщи президентът Румен Радев след края на съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност. „ България би трябвало да излезе с ясни оферти. Обединихме се, че би трябвало да има ускорено приемане на ограничения, които да разпознават всички тези области, планове, научни звена, предприятия. От основна значимост е в качеството си на ръководители на Съвета на Европейски Съюз да покажем, че можем да изпълняваме дейно тази роля. Затова би трябвало да покажем, че планираме нашата отбранителна политика по европейски пример. Приветствам българското държавно управление, че одобри народен проект за повишаване повишение на разноските за защита на 2% от Брутният вътрешен продукт. Този проект е доста значима основа, на който да градим нашите отбранителни качества “, сподели още Румен Радев.

„ Извън тематиката на КСНС, обсъдихме тревожното струпване на тежки престъпни закононарушения. Министерство на вътрешните работи поставя всички старания за разкриването им”, добави той.

„ Обединихме се към позицията, че е нужна още по-голяма съгласуваност сред институциите, с цел да бъде обезпечена сигурността на българските граждани”, сподели в умозаключение президентът.

БЛИЦ напомня, че президентът Румен Радев организира през вчерашния ден на „ Дондуков “ 2 работна среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и основния секретар на министерството Младен Маринов. Срещата се организира по самодейност на президента. Това оповестиха от пресекретариата на президентството .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР