Обединихме се около идеята, че диалогът трябва да продължава, трябва

...
Обединихме се около идеята, че диалогът трябва да продължава, трябва
Коментари Харесай

Кирил Петков: България е с най-ниските цени на горивата

Обединихме се към концепцията, че разговорът би трябвало да продължава, би трябвало да има градивни дейности. Осъзнаваме, че това е международна рецесия, през която би трябвало да преминем дружно. Това сподели министър председателят след среща с представители на Българската петролна и газова асоциация, както и с търговци на горива на дребно, заяви Novini.bg.

Те ме увериха, че ще създадат всичко допустимо, с цел да може България да продължава да има най-ниските цени на горивата в Европа и в случай че е допустимо, при първи динамичности в намаляваща посока, да бъде отразено и на бензиностанциите, съобщи Петков.

Периодът е тежък както за търговците, по този начин и за потребителите. Обединихме се към мнението, че нито един търговец не би трябвало да си разрешава надценки, които да не дават отговор на нормите, уточни Живодар Терзиев от Българска петролна и газова асоциация.

Следим какво се случва на на международните пазари. Всеки един би трябвало да даде своето и когато приказваме за маржове на облага, те би трябвало да са минимални, добави министър председателят Петков.

В отговор на въпрос дали ръководещите плануват понижаване на акциза върху горивата, той посочи, че това не е допустимо в границите на Европейския съюз сега. Не можем да нарушаваме разпоредбите, тъй като всяко нарушение на разпоредбите има последици, акцентира министър-председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР