Обединеното кралство трябва да се съсредоточи върху повишаване на производителността

...
Обединеното кралство трябва да се съсредоточи върху повишаване на производителността
Коментари Харесай

Дадоха рецепта на британците как да се справят с Брекзит

Обединеното кралство би трябвало да се концентрира върху повишение на продуктивността на своята стопанска система, както и на интернационалната конкурентоспособност. Такъв съвет даде Международният валутен фонд, съобщи „ Индипендънт “.

През 2016 година близо 52% от английските жители гласоподаваха за излизане на Англия от Европейския съюз. Месеци наред Лондон и Брюксел водят договаряния, а някои стопански въпроси остават нерешени.

Международният валутен фонд, грижещ се за ръководството на международната финансова система, показва, че британците са изправени пред огромни провокации.

Стерлингът означи спад, инфлацията се усили, а също така се вижда и намаление на потреблението от частни клиенти. В собствен отчет организацията написа, че вложителите се двоумят поради несигурността, обвързвана с бъдещите търговски връзки на Острова с другите страни.

Друга характерна рекомендация от страна на Международният валутен фонд е минимизиране на бариерите във връзка с трансграничния поток от услуги, артикули и служащи. Това ще спомогне за растежа на стопанската система на Обединеното кралство на фона на развода с Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР