Обединеното кралство трябва да се съсредоточи върху повишаване на производителността

Обединеното кралство трябва да се съсредоточи върху повишаване на производителността ...

Дадоха рецепта на британците как да се справят с Брекзит.


Обединеното кралство трябва да се съсредоточи върху повишаване на производителността на своята икономика, както и на международната конкурентоспособност. Такъв съвет даде Международният валутен фонд, предаде „Индипендънт“.

През 2016 година близо 52% от британските граждани гласуваха за излизане на Великобритания от Европейския съюз. Месеци наред Лондон и Брюксел водят преговори, а някои икономически въпроси остават нерешени.

Международният валутен фонд, грижещ се за управлението на световната финансова система, посочва, че британците са изправени пред големи предизвикателства.

Стерлингът отбеляза спад, инфлацията се увеличи, а освен това се забелязва и понижаване на потреблението от частни клиенти. В свой доклад организацията пише, че инвеститорите се колебаят заради несигурността, свързана с бъдещите търговски отношения на Острова с другите страни.

Друга специфична препоръка от страна на Международният валутен фонд е минимизиране на бариерите по отношение на трансграничния поток от услуги, стоки и работници. Това ще спомогне за растежа на икономиката на Обединеното кралство на фона на развода с Европейския съюз.

Източник: fakti.bg