Обединеното кралство трябва да обмисли изпращането на войски в Украйна

...
Обединеното кралство трябва да обмисли изпращането на войски в Украйна
Коментари Харесай

Бивш британски военен министър предлага войски за Украйна, но не на фронта

Обединеното кралство би трябвало да обмисли изпращането на войски в Украйна за образование и друга поддръжка на украинските сили във войната с Русия, само че надалеч от фронтовата линия, сподели някогашният министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи. Той също по този начин сподели пред Скай нюз, че Англия би трябвало да бъде по-добре готова за война във време на възходящи закани.

В изявление за медията Джеймс Хийпи повтори апелите за неотложно увеличение на разноските за защита, с цел да се запълнят пропуските в отбранителните качества.

По мотив на казаното за това, че Англия би трябвало да бъде по-добре готова за война, той добави, че това може да стане и посредством възобновяване на огромните " стратегически резервистки сили " от хиляди ветерани, на които може да се наложи да служат още веднъж по време на национална рецесия.

Хийпи, който разгласи, че се отдръпва като народен представител след идните общи избори в страната, съобщи, че ще работи до последния си ден за това разноските за защитата да станат 2,5% от Брутният вътрешен продукт в най-скоро време и до 3% през 2030 година, отбелязва БНР.

Той прикани Обединеното кралство и неговите съдружници да отидат още по-далеч с изпращането на разнообразни типове оръжия на Киев, до момента в който украинската войска се пробва да удържа възобновените съветски офанзиви. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР