Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз до 31 януари

...
Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз до 31 януари
Коментари Харесай

Срив на британския паунд заради Брекзит

Обединеното кралство би трябвало да напусне Европейския съюз до 31 януари 2020 година, само че последното желание на Джонсън разсънва опасността за разлъка без договорка.

Лирата падна най-вече от юли насам. Планът на Джонсън включва юридически текст, съгласно който преходният интервал след напускането на Европейски Съюз ще завърши до 31 декември следващата година, даже и да не са обезпечени нови търговски условия.Паундът отслабва тази заран с 1,1% до 1.3186 $.

Валутата се изкачи до 1,3514 $ в петък, когато Консервативната партия реализира победа в общите избори във Англия, с помощта на оптимизма, че ще има бързо решение за безизходицата към Brexit.

Лидерите на Европейски Съюз предизвестиха, че е доста малко евентуално договарящите да реализират договорката, която Джонсън желае в 11-те месеца сред излизането на Англия от Европейски Съюз на 31 януари и крайният период през декември. Това основава нов риск за овакантяване на съюза без договорка в края на 2020 година

Валутните стратези в HSBC Holdings обаче считат, че следва най-големия растеж за паунда от 2017 година насам, като съгласно тях пазарът се намира при започване на възходящия си тренд.

Британската валута беше най-добре представящата се в света през последните месеци, като растежите на цената ѝ бяха водени от спекулациите, че болшинство на Консервативната партия след изборите ще разреши на премиера Борис Джонсън да прокара съглашението за Brexit в Народното събрание.

Източник: bgonair.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР