Обединеното кралство ще съди Русия по нейните действия, след като

...
Обединеното кралство ще съди Русия по нейните действия, след като
Коментари Харесай

Британия засега ще повярва на думите на Русия, но ще я съди по действията

Обединеното кралство ще " съди Русия по нейните дейности ", откакто заяви, че връща войски от границата с Украйна, сподели министърът на защитата Бен Уолъс, оповестява БиБиСи.

Той сподели, че държавното управление на Обединеното кралство " ще повярва на думата ", само че е " прекомерно рано да се каже " дали този ход е същински.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също сподели, че алиансът не вижда никакви доказателства за овакантяване на съветски войски. Говорейки преди срещата на министрите на защитата на членовете на НАТО, той сподели: " Досега не сме видели никаква деескалация на място - в противен случай, наподобява, че Русия продължава военното струпване ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че съветската офанзива против Украйна е " към момента доста допустима " и човешката цена ще бъде " голяма ".

След разговор сред премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън и японския му колега Фумио Кишида, водачите споделиха, че всяка инвазия ще " разклати основите на интернационалния ред и ще има тежки последствия ".

Министерството на защитата удостовери, че увеличава английските сили в Естония, както и изпраща спомагателни хеликоптери Apache в района и изпраща четири допълнителни самолета Typhoon за въздушни патрули. Ще изпрати и танкове, и бойни бронирани машини, а също така ще удвои числеността на войските си в републиката.

" Заедно с нашите съдружници от НАТО ние разполагаме войски и съоръжение на суша, море и въздух, за да подсилим европейската защита в отговор на концентрацията на съветски войски на границата с Украйна ", се споделя в изказване на министъра на защитата.

Обединеното кралство също така обеща да наложи по-строги наказания на Русия в случай на инвазия. Но законодателството за осъществяване на опасността към момента би трябвало да бъде одобрено от английския парламент, който сега е в пауза.

Депутатите могат да бъдат помолени да подпишат проекта при започване на идната седмица, когато се върнат в Уестминстър, с цел да изпратят известие, че ограниченията са подготвени и чакат.

Лидерът на лейбъристите сър Кейр Стармър прикани за " верни дейности " във връзка с съветските пари и въздействие в Обединеното кралство, добавяйки: " Неуспехът да се работи в този момент единствено ще ускори още повече Владимир Путин в опитите му да дебне и заплашва своите съседи и демокрации по целия свят ".

Обединеното кралство " се отнася съществено към възпирането ". Уолъс сподели, че Обединеното кралство предлага " многообразие от сили - въздушни, морски и сухопътни " в поддръжка, с удвояване на войските в прилежаща Естония и още бойци, в случай че НАТО ги призове.

Той сподели, че войските няма да бъдат ситуирани, в случай че обстановката сред Русия и Украйна деескалира, само че добави, че е " значимо да вършим проектите, по този начин че Русия да знае, че сме съществени във връзка с възпирането ".

По повод съобщенията, че Русия връща част от войските си от границата, Уолъс сподели: " Ще им имаме вяра на думата, само че ще ги съдим по дейностите им ". " Ще бъда първият, който ще се зарадва от деескалация, всички работим за това, само че виждаме 60% от сухопътните сили на Русия, насъбрани на границите на Украйна и Беларус ".

" Аз съм някогашен боец, това не е обикновено упражнение, изключително когато видите дълбочината на разполагането ".

По-рано министърът на защитата на Обединеното кралство сподели, че натрупването на съветски войски на място е " посочило противоположното на реториката, излизаща от Кремъл ", само че никой не знае какво мисли водачът на страната.

" Президентът Путин към момента не е взел решение и до момента в който не бъде взето решение, никой от нас няма да знае какво ще се случи по-късно ".

Пол Адамс, дипломатически кореспондент на БиБиСи разяснява:  

Трябва да се мисли за тази рецесия като за театър - актьорите се движат по сцената, изнасят монолози. Има " изключени звуци ", двусмислени и отворени за интерпретация.

Всички сме хипнотизирани от придвижването на съветските войски, като непрестанно се питаме какво значи всеки набор от фотоси. И това има намерение шефът на този спектакъл Владимир Путин. Той желае да ни накара да гадаем.

Напълно допустимо е съветските бронирани машини, пресичащи Керченския пролив от Крим, да съставляват предстоящ знак за деескалация. Но както генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подсети на всички, е прекомерно рано да се прави някаква надеждна преценка какво значи всичко това.

Огромен брой съветски войски остават струпани близо до границите на Украйна, подредени по метод, който може да се пояснява единствено по един метод - това е мощ за навлизане.

Това не значи, че ще има инвазия. Но макар че Кремъл отхвърля, че има някакви враждебни планове, е уместно за президента Путин всички да мислят, че сцената е готова за огромната борба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР