Обединеното кралство ще разположи военноморски патрулен кораб край Гвиана в

...
Обединеното кралство ще разположи военноморски патрулен кораб край Гвиана в
Коментари Харесай

Обединеното кралство ще разположи военноморски кораб в Гвиана след претенции за територия на Венецуела

Обединеното кралство ще разположи военноморски патрулен транспортен съд край Гвиана в символ на поддръжка за някогашната английска колония, защото е изправена пред териториални искания от по-мощния си комшия Венецуела.

Разгръщането следва дейностите на Николас Мадуро, революционният социалистически президент на Венецуела, да претендира за големия, богат на минерали район Есекибо, който граничи с неговата страна, само че е част от Гвиана повече от век.

>

Решението на Англия да изпрати HMS Trent по-късно този месец е забележителна проява на поддръжка за държавното управление в столицата на Гвиана Джорджтаун.

Това идва дни откакто лорд Дейвид Камерън, външен министър, сподели, че Обединеното кралство ще „ да продължим да работим с сътрудници в района, с цел да подсигуряваме спазването на териториалната целокупност на Гвиана и да предотвратим ескалацията “. „ Недвусмислената поддръжка “ на държавното управление на Обединеното кралство за териториалната целокупност на Гвиана след претенциите на Венецуела....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР