Обединеното кралство ще наложи по-късно днес свои, независими от ЕС,

...
Обединеното кралство ще наложи по-късно днес свои, независими от ЕС,
Коментари Харесай

Лондон налага свои санкции за тежки нарушения на човешките права

Обединеното кралство ще наложи по-късно през днешния ден свои, самостоятелни от Европейски Съюз, наказания против лица, виновни за тежки нарушавания на човешките права - първа сходна стъпка след излизането на страната от общността в края на януари, разгласи през днешния ден английското министерство на външните работи, представено от Франс прес.

По силата на нов механизъм за налагане на наказания, който ще бъде разгласен през днешния ден, "Обединеното кралство ще има нови пълномощия, с цел да не позволява влизане в страната на лица, забъркани в тежки нарушавания на човешките права, прекачване на пари през нашите банки и облагодетелстване от нашата стопанска система ", акцентира в изказване ръководителят на английската дипломация Доминик Рааб.

Министерството на външните работи не посочи против какви лица биха били ориентирани първите наказания, които се чака да бъдат оповестени през днешния ден в Народното събрание.

Би Би Си твърди, че тези наказания засягат няколко десетки лица в Саудитска Арабия, Русия и Северна Корея, чиито активи в Обединеното кралство ще бъдат замразени и на които ще бъде неразрешено да влизат в страната.

Според в. "Файненшъл таймс ", в черния лист са включени и лица, които Лондон държи виновни за гибелта на Сергей Магнитски - съветски правист, извадил нескрито значима корупционна мрежа, умрял през 2009 година в пандиза, при наказани от Запада условия.

В листата може да са също саудитците, обвинени в съучастничество в убийството на журналиста Джамал Хашоги през 2018 година

"За първи път Обединеното кралство ще глоби физически или юридически лица за нарушавания на човешките права по английски правила ", акцентира ведомството. "Това ще разреши на Обединеното кралство да работи без значение със съдружници като Съединени американски щати, Канада, Австралия и Европейски Съюз ". Британският санкционен режим ще се ползва по отношение на "тези, които улесняват, подбуждат, предизвикват и поддържат тези нарушавания, както и по отношение на тези, които изличат финансови облаги от нарушаванията на човешките права ", добави английското Министерство на външните работи.

Санкциите биха могли да бъдат ориентирани по-специално към убийци на публицисти и чиновници на медии или към лица, виновни за "действия, стимулирани от вяра или религия ".

Санкционният режим на Обединеното кралство ще следва наредбите на американския "закон Магнитски " от 2012 година, съобщи Ройтерс. Съединени американски щати утвърдиха този закон, с цел да постановат визови ограничавания и да замразяват активи на съветски чиновници, свързани със гибелта на Сергей Магнитски, задържан през 2008 година, откакто разкри, че съветски чиновници са забъркани в широкообхватна скица за данъчни измами.

Магнитски умря в пандиза през 2009 година, откакто се беше оплаквал от неприятно отношение зад решетките. Бил Браудър - клиент на Магнитски, оглавил акция за разкритие на корупцията и наказване на съветски чиновници, които упреква за гибелта на юриста, изрази вяра, че този закон ще бъде употребен "енергично и постоянно ".

"Обединеното кралство има голяма роля в света, тъй като то е мястото, където всеки от развития свят желае да купи парцел, където фамилията му да е в сигурност и да съхранява парите си ", сподели Браудър. "Забраната диктатори, инквизитори и убийци да идват тук и да се употребяват от върховенството на закона, ще има доста огромно влияние ", счита той.

Описана като корекция на американския "закон Магнитски ", рамката на английските наказания не е ориентирана съответно към руснаци, само че се появява в миг на рецесия в връзките сред Лондон и Москва, след отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия с нервнопаралитично вещество в Солсбъри, Южна Англия през март 2018 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР