Обединеното кралство се нуждае от нови закони за защита на

...
Обединеното кралство се нуждае от нови закони за защита на
Коментари Харесай

TUC призовава за закон за защита на работниците в Обединеното кралство, когато работодателите използват AI

Обединеното кралство се нуждае от нови закони за отбрана на служащите, чиито работодатели употребяват принадлежности с изкуствен интелект, с цел да ги наемат, уволняват или ръководят, съобщи Конгресът на профсъюзите в четвъртък, предупреждавайки, че Англия „ губеше конкуренцията “ за контролиране на изкуствения разсъдък на работното място.

TUC, организацията-чадър на 48 профсъюза с към 5,5 милиона членове, съобщи, че нейният „ подготвен за работа “ проектозакон предлага прагматичен метод за „ направете съществуващото законодателство за заетостта в Обединеното кралство уместно за ерата на ИИ “, даже когато Европейски Съюз продължи напред с по-амбициозни, всеобхватни правила за потреблението на ИИ.

„ ИИ към този момент прави позвънявания, изменящи живота на работното място... Спешно би трябвало да сложим нови парапети, с цел да предпазим служащите “, сподели Кейт Бел, асистент общоприет секретар на TUC, добавяйки: „ Обединеното кралство не може да си разреши да се бави и да се трансформира в интернационален изключително пол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР