Обединеното кралство реши да изпрати 100 морски пехотинци в региона

...
Обединеното кралство реши да изпрати 100 морски пехотинци в региона
Коментари Харесай

Великобритания праща пехотинци в Оманския залив

Обединеното кралство реши да изпрати 100 морски пехотинци в района на Персийския залив, с цел да отбрани своите военни и търговски кораби след неотдавнашния случай в Оманския залив, оповестява БГНЕС.
В четвъртък два нефтени танкера, „ Kokuka Courageous ” и „ Front Altair ”, претърпяха детонации и пожари в Оманския залив. Причините за случая остават незнайни, само че в това време Съединените щати и Обединеното кралство упрекнаха Иран, че е атакувал танкерите.
Според вестник " Сънди Таймс ", морските пехотинци от 42 дивизия, основани наоколо до град Плимут, ще образуват специфична работна група, която ще патрулира в района на Персийския залив от военноморската база на Англия в Бахрейн, която беше открита предходната година.
В петък английското външно министерство упрекна Иранския ислямски революционен гвардейски корпус за атакуваните танкери в Оманския залив. Ден по-рано сходни мнения бяха направени от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.
Техеран отхвърли обвиняванията, а заместник-министърът на външните работи на Русия се опълчи на опитите да се упрекна Иран преди задълбочено следствие на случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР