Обединеното кралство потвърди, че доставя на Украйна ракети с голям

...
Обединеното кралство потвърди, че доставя на Украйна ракети с голям
Коментари Харесай

Обединеното кралство потвърди доставката на ракети с голям обсег на действие Storm Shadow в Украйна

Обединеното кралство удостовери, че доставя на Украйна ракети с огромен обхват, които страната изиска за битката си против нахлуващите съветски сили, предава „ BBC “. Крилатата ракета Storm Shadow има обхват от над 250 км (155 мили), съгласно производителя. За разлика от това, доставените от Съединени американски щати ракети Himars, употребявани от Украйна, имат обсег единствено от към 80 км (50 мили).

„ Оръжията ще дадат на Украйна най-хубавия късмет да се отбрани. “

Това съобщи министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс . Те се изстрелват от самолети , тъй че по-големият обхват значи, че украинските водачи ще могат да останат по-далеч от фронтовата линия . Веднъж изстреляна, Storm Shadow пада на ниска надморска височина, с цел да избегне разкриване от противников радар, преди да се захване за задачата си с инфрачервен изследовател.

Съобщението беше направено в Камарата на общините от Уолъс. Решението идва след многократни молби от страна на Украйна за повече оръжия от Запада. Уолъс акцентира, че ракетите ще разрешат на Украйна да отблъсне съветските сили, основани на украинска суверенна територия. Той посочи, че Обединеното кралство е взело решението, откакто Русия е „ траяла да върви по мрачен път “ заради това, че се цели в гражданска инфраструктура в Украйна.

Уолъс писа на съветския си сътрудник Сергей Шойгу през декември, като по думите му задачата е била да направи предизвестие, че по-нататъшни офанзиви могат да доведат до подаяние от Обединеното кралство на по-мощни оръжия . По думите му ракетите „ отиват “ или към този момент са в украински ръце и разказа хода като „ калибриран и симетричен на ескалацията на Русия “ . Уолъс беше безапелационен:

„ Нищо от това нямаше да е належащо, в случай че Русия не беше нахлула. “

Той счита, че ракетите ще бъдат съвместими със съществуващите самолети на Украйна от руската ера и похвали техниците и учените, които са създали това допустимо. Но наред с това предизвести, че обсегът на доставените от Англия ракети Storm Shadows „ не е от същата лига “ като личните съветски ракетни системи – като някои от оръжията на Москва могат да летят на доста по-далечни дистанции.

По-рано тази година украинският министър на защитата Олексий Резников настоя, че ракети с по-голям обхват няма да бъдат употребявани за атакуване на цели в самата Русия. На среща на Европейски Съюз той съобщи:

„ Ако можем да нанесем удар на разстояние до 300 километра, съветската войска няма да може да обезпечи отбрана и ще би трябвало да загуби. “

И още:  „ Украйна е подготвена да даде всевъзможни гаранции, че вашите оръжия няма да бъдат включени в офанзиви на съветска територия. “

През февруари министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак съобщи, че е подготвен да изпрати ракети с огромен обхват на Украйна и английското държавно управление откри тръжна процедура за тяхната доставка .

„ Заедно би трябвало да помогнем на Украйна да отбрани градовете си от съветски бомби и ирански дронове “ , сподели тогава Сунак и изясни:

„ Ето за какво Обединеното кралство ще бъде първата страна, която ще даде на Украйна оръжия с по-голям обхват. “

В четвъртък представителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че Москва ще предприеме „ подобаващ “ боен отговор на всяко доставено от Англия оръжие Storm Shadow, употребявано от украинските сили.

Ракетата Storm Shadow се употребява както от английските, по този начин и от френските военновъздушни сили и е била употребена преди този момент в Персийския залив, Ирак и Либия . Доставените от Англия ракети могат да бъдат изстрелвани единствено от самолети, само че френските ракети могат да бъдат изстрелвани от кораби и подводници .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР