Обединеното кралство няма да изостави хората в Хонконг, ако Китай

...
Обединеното кралство няма да изостави хората в Хонконг, ако Китай
Коментари Харесай

Борис Джонсън обещава, Великобритания няма да изостави гражданите на Хонконг

Обединеното кралство няма да изостави хората в Хонконг, в случай че Китай вкара закон за националната сигурност, който е в спор с интернационалните отговорности на Пекин според контракта от 1984 година. Това съобщи английският министър председател Борси Джонсън, представен от Ройтерс.

„ Хонконг преуспява, тъй като хората там са свободни “, написа министър председателят във в. „ Таймс “. „ Ако Китай продължи, това ще е в директен спор със отговорностите му според  декларация, правно обвързващ контракт, вписан от Организация на обединените нации “, прибавя той.

Миналата седмица Китайският парламент утвърди и противоречивия законопроект за националната сигурност в Хонконг, ориентиран против сепаратизма, подривните и терористичните дейности и външната интервенция в работите на града.

„ Много хора в Хонконг се притесняват, че методът им на живот, който Китай даде обещание да защищава, е заплашен “, разяснява Джонсън.

„ Ако Китай продължи да оправдава тези техни страхове, то Англия няма просто да свие плещи и да ги изостави, ние ще осъществим отговорностите си, като им предоставим опция “, добави той, визирайки готовността на Англия да отвори вратата за близо 3 млн. жители на Хонконг.

Той акцентира, че към 350 000 жители на Хонконг имат английски национални отвъдморски паспорти, които са завещание от колониалния интервал, до момента в който други 2,5 млн. могат да аплайват за такива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР