Обединеното кралство няма да изостави хората в Хонконг, ако Китай

...
Обединеното кралство няма да изостави хората в Хонконг, ако Китай
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Няма да изоставим гражданите на Хонконг

Обединеното кралство няма да изостави хората в Хонконг, в случай че Китай вкара закон за националната сигурност, който е в прорез с интернационалните отговорности на Пекин според контракта от 1984 година, сподели през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, представен от Ройтерс.

Хонконг преуспява, тъй като хората там са свободни, написа Джонсън във в. "Таймс ". Ако Китай продължи, това ще е в директен спор със отговорностите му според общата декларация, правно обвързващ контракт, вписан от Организация на обединените нации, отбелязва Джонсън.

Британският министър председател показва, че доста хора в Хонконг се опасяват, че техният метод на живот, който Пекин дава обещание да поддържа, е под опасност. Ако Китай продължи и потвърди, че страховете им са основателни, тогава Англия не би могла с чиста съвест да повдигне плещи и да си тръгне. Вместо това ще удържим на отговорностите си и ще осигурим друга опция, написа Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Вестник "Таймс " заяви, че английският Съвет за национална сигурност през вчерашния ден е решил да "възстанови салдото " във връзките на Англия с Китай.

Европейски Съюз не вижда потребност от наказания против Китай поради Хонконг

В авторски материал, оповестен през днешния ден онлайн от вестник "Саут Чайна морнинг пост " в Хонконг, Джонсън декларира, че Обединеното кралство е готово да отвори вратата за близо 3 милиона жители на Хонконг. Това става в миг, когато ръководителката на изпълнителната власт в града дойде в Пекин във връзка със закона за националната сигурност на Хонконг, разтревожил мнозина за бъдещето им, заяви Асошиейтед прес.

Около 350 000 жители на Хонконг имат английски национални отвъдморски паспорти (паспорт за лица със статут на английски отвъдморски граждани), завещание от колониалната епоха, а други 2,5 милиона могат да аплайват за подобен паспорт, показва Джонсън в материала в "Саут Чайна морнинг пост ".

Премиерът повтори казаното от министри от неговия кабинет, че в случай че Китай вкара закон за националната сигурност, Англия ще разреши на притежателите на такива паспорти да останат 12 месеца в страната, с опция за удължение на престоя. Те ще имат право да работят, което ги слага в категорията на лица с вероятно право на английско поданство.

Джонсън написа в "Саут Чайна морнинг пост ", че това ще е една от най-големите промени във визовата система в английската история. "Надявам се да не се стигне до това ", уточни английският министър-председател.

В момента притежателите английски отвъдморски паспорти могат да обитават във Англия за интервал от 6 месеца, прецизира АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР