Обединеното кралство не приема правилата на ЕС за всеобхватно споразумение,

...
Обединеното кралство не приема правилата на ЕС за всеобхватно споразумение,
Коментари Харесай

Борис Джонсън обеща Великобритания да е Супермен в световната търговия

Обединеното кралство не приема разпоредбите на Европейски Съюз за всеобхватно съглашение, сподели английският премиерБорис Джонсън

Англия ще направи смяна в жанр Супермен, с цел да стане свръхмощен водач в свободната търговия и няма потребност да приема разпоредбите на Европейски Съюз, преговаряйки за връзките с Брюксел след Брекзит, съобщи през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън, представен от ДПА.

По думите му международната търговия се потребност от страна, която желае да напредва като водач в свободната търговия.

Тя се нуждае от страна, която е подготвена сходно на Кларк Кент (героя от " Супермен " - бел. ред.) да си смъкна очилата, да скочи в телефонната кабина и да се появи с развяващо се покривало като супермощен водач, отстояващ правото на народите по Земята да купуват и продават свободно между тях, сподели Джонсън.

Англия е подготвена за тази роля, добави той в тирада в Лондон.

Той посочи, че Обединеното кралство не приема разпоредбите на Европейски Съюз за всеобхватно съглашение за свободна търговия и добави, че изборът е сред съглашение като подписаното от Брюксел с Канада или с Австралия.

Няма потребност от съглашение за свободна търговия, което включва приемане на разпоредбите на Европейски Съюз за конкурентоспособност, дотации, обществена отбрана, околна среда, както и Европейски Съюз не трябва да бъде задължаван да съблюдава разпоредбите на Обединеното кралство, сподели Джонсън.

Той разясни, че Лондон желае съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз сходно на канадското, само че в случай че това не се случи, комерсиалните връзки ще се основават на съществуващото съглашение за евакуиране от Евросъюза.

Британският министър председател уточни през днешния ден също, че Лондон се ангажира да не прави нелоялна конкуренция на Европейския съюз, от което се притесняват някои европейци след Брекзита.

Няма да вършим никаква нелоялна конкуренция, било комерсиална, икономическа или природозащитна, от което се притеснява Брюксел, уточни Джонсън, представяйки визията си за бъдещите връзки на страната си с 27-те. Той се ангажира да бъдат преразглеждани към намаляване европейските правила, добавя Франс прес.

Европейската комисия показа през днешния ден насоките за идните договаряния с Лондон за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия. Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние означи, че насоките следва да бъдат одобрени от Европейския съвет и Европейския парламент преди началото на същинските договаряния.

Барние удостовери, че Европейски Съюз цели отсега нататък в търговията с английската страна да няма мита и квоти, стига английският импорт да дава отговор на европейските условия, измежду които за опазването на околната среда и държавната помощ. По неговите думи, в случай че английската страна работи по европейските правила, ще може да има достъп до пазара на услуги и на публични поръчки в Европейски Съюз. Предлага се Европейски Съюз и Англия да си поделят квотите за улов на риба в граничните води.

Барние добави, че след 31 декември, когато Англия желае да напусне единния пазар и митническия съюз, достъпът до европейския пазар ще предстои на узаконяване. Всеки английски импорт ще предстои от идната година на позволение, по тази причина и ще бъде проверяван, добави той.

Европейски Съюз желае да резервира тесните си връзки с английската страна в региона на сигурността. Барние посочи, че Европейският съд би трябвало да остане съдия при разногласия сред Европейски Съюз и Лондон. По неговите думи е належащо двете страни да договорят методите за наблюдение на спазването на постигнатите договорености за бъдещите връзки и да разполагат с опция за едностранни дейности, в случай че открият нарушаване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР