Обединеното кралство не е длъжно да изплати пълната компенсация в

...
Обединеното кралство не е длъжно да изплати пълната компенсация в
Коментари Харесай

Голям смях на Г-7: Така Борис Джонсън и Туск преговарят за цената на Брекзит СНИМКИ

Обединеното кралство не е длъжно да изплати цялостната отплата в размер на 39 милиарда английски паунда (42,67 милиарда евро) при излизане от Европейския съюз без съглашение за изискванията на Брекзит.

Tова разгласи новият министър председател на Англия Борис Джонсън, представен от английската телевизия ITV. Джонсън ще упорства за не повече от 9 милиарда лири, съгласно Sky News.

Неустойката от 39 милиарда паунда беше контрактувана от държавното управление на Тереза Мей и ще би трябвало да бъде изплатена единствено при положение, че Англия напусне структурите на Европейски Съюз без да бъде реализирана договорка.

Борис Джонсън и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск организираха среща в Биариц на Г-7, като пред репортерите изглеждаха като двама остарели другари, които си описват вицове и се скъсват от смях. А не като двама безкомпромисни политици, които се пазарят твърдо за разлика от 30 милиарда паунда.

 През такива етапи минаха договарянията Джонсън - Туск в Биариц. Поне пред публицистите

“Смятам, че сега има действителен късмет да реализираме договорка, само че до момента в който достигнем единодушие сме длъжни да се подготвим да излезем (от ЕС) без договорка. Но въпреки всичко възможностите за договорка порастват “, съобщи английския министър председател.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи по-рано, че Брекзит без договорка би имало единствено по виновност на Англия, не на Европейски Съюз.
Служител на френското президентство добави, че Брекзит без договорка няма да освободи Лондон от отговорностите му към съюза.
"Няма магически свят, в който неустойката просто престава да съществува “, съобщи той.

Ако Англия не заплати неустойката, тя ще бъде трансферирана към външният дълг на страната, твърди източник, непосредствен до Макрон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР