Обединеното кралство напуска Европейския съюз и всичко остава по старо

...
Обединеното кралство напуска Европейския съюз и всичко остава по старо
Коментари Харесай

Време за Брекзит и прогнози за Европа - коментар на експерти

Обединеното кралство напуща Европейския съюз и всичко остава по остаряло му. Тепърва обаче предстоят тежки договаряния за връзките сред Англия и съюза. Това споделиха някогашният дипломат в Лондон Любомир Кючуков и политологът Явор Сидеров в " Сутрешния блок " на Българска национална телевизия.

Любомир Кючуков, някогашен дипломат в Лондон: Обединеното кралство напуща Европейски Съюз и всичко остава по остаряло му. Това разказва най-общо настоящето положение, като са нужни най-малко две разяснения. Първото е, че това се отнася за интервала до края на тази година - така наречен временен интервал. И второто е, че все пак, Англия към този момент няма да взе участие в работата на европейските институции.Явор Сидеров, политолог: Актът на излизането е въпрос на договаряне на връзки, следващи излизането, което съгласно мен няма да се ограничи в границите на този временен интервал.  Приключи гласуването на договорката за Брекзит в Европейския парламент Приключи гласуването на договорката за Брекзит в Европейския парламент
Гласуването за Брекзит в Европейския парламент завърши. Очаквано, съглашението за напускането на Англия беше утвърдено с голямо болшинство...

Любомир Кючуков сподели, че сагата ще продължи и ще остане опасността от Брекзит без контракт.

" И двете страни губят от разделянето, тъй като се усложняват връзките. Тези договаряния ще бъдат доста по-сложни и ще основат доста по-голямо напрежение, в сравнение с досегашните ", добави той.
Любомир Кючуков: Още повече Англия стартира приемането на национално законодателство, заместващо европейското. Вече се появиха редица индикации, че то може да сложи Европейски Съюз пред приключен факт, което в допълнение да провокира напрежение.Явор Сидеров: Правителството на Джонсън е окрилено от разгромната си изборна победа. Но по напълно различен метод ще наподобяват нещата, когато на Доувър се натрупат опашките от тирове, когато риболовците стартират да стачкуват. Защото, оказа се, че 60% от улова на риболовците от Европейски Съюз са в английски териториални води. Не е позволен въпросът със Северна Ирландия.
Как ще се отрази Брекзит на българските жители, които учат и работят в Обединеното кралство разберете от целия диалог.
 Европейци споделят Европейци споделят "довиждане " на британците
Граждани от разнообразни европейски страни насочиха своите послания към британците, които ще изоставен Европейския съюз на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР