Обединеното кралство налага карантина за пътниците, идващи от Франция и

...
Обединеното кралство налага карантина за пътниците, идващи от Франция и
Коментари Харесай

Лондон налага карантина за пристигащи от Франция, Нидерландия, Малта и Монако

Обединеното кралство постанова карантина за пасажерите, идващи от Франция и Нидерландия поради увеличение на случаите на болест с ковид в тези две страни, предадоха международните организации.

Мярката се отнася и за Малта и Монако, разясни английският министър на превоза Грант Шапс. Тя влиза в действие от 3 ч. по Гринуич в събота. Всеки, който влиза в страната от някоя от тези четири страни, би трябвало да се самоизолира за 14 дни.

Същевременно английският министър председател Борис Джонсън постанови възобновяване на рестартирането на стопанската система в Англия, съобщи Ройтерс.

Повечето бизнеси ще могат да възобновят работа, само че при прецизни правила. Ще стартира и пробно стартиране на фенове на спортни събития, ще се възобновят и театралните и музикалните спектакли на закрито, само че при съблюдаване на разпоредбите за обществена отдалеченост.

Увеличават се санкциите до 3200 паунда за тези, които неколкократно отхвърлят да носят маска тук-там, на които би трябвало да го вършат. Джонсън предизвести, че ще спре още веднъж облекчаването на карантинните ограничения, в случай че стане нужно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР