Обединеното кралство може да се сблъска с недостиг на гориво,

...
Обединеното кралство може да се сблъска с недостиг на гориво,
Коментари Харесай

Публикуваха секретен доклад за последиците от Брекзит без сделка

Обединеното кралство може да се сблъска с дефицит на гориво, храни и медикаменти и блокирани пристанища и летища, в случай че Лондон напусне Европейския съюз без каквато и да е договорка, заяви вестник Сънди таймс, като цитира конфиденциален държавен документ.
Документът е бил формиран по-рано този месец от кабинета под кодовото име „ Операция Йелоухамър “. Той предлага взор върху прикрито обмисляне, което се прави от държавното управление на Обединеното кралство, с цел да се предотврати евентуален срив в английската инфраструктура, написа вестникът.

Цитирраните документи са избрани като “ чувствителни “, защото нацията остава значително неподготвена за сюжет без договорка. В тях се отбелязва и възходящата „ отмалялост от излизане от Европейски Съюз “ поради отсрочената дата на овакантяване на Общността.

Документите от „ Операцията Йелоухамър “ разкриват също, че държавното управление на Обединеното кралство чака завръщането на твърда граница с Ирландия, което след това може да провокира митинги и блокиране на пътя, и в последна сметка „ да повлияе на доставките на горива “. Освен това, количеството на прясна храна ще бъде понижено, а цените ще се покачат и това може да удари „ уязвимите групи “, се споделя в „ Операция Йелоухамър “.

Сценарий без договорка може също да провокира митинги в Обединеното кралство, което от своя страна може да „ изисква обилни количества полицейски запаси “, се споделя в изтеклите документи. Въздушният трафик също може да бъде обиден, съгласно класифицираните данни. По-специално се чакат закъснения на полетите от летищата на Европейски Съюз и на граничните контролно-пропускателните пунктове.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън, който встъпи в служба през юли, акцентира, че ще се опита да предоговори съглашението за отдръпване, с цел да анулира защитната уговорка за Северна Ирландия, само че в случай че това не се случи, Обединеното кралство въпреки всичко ще напусне в контрактувания краен период 31 октомври – даже и без договорка.

Междувременно Европейският съюз неведнъж съобщи, че няма да възобнови договарянията по съглашението за отдръпване, контрактувано с предшественика на Джонсън Тереза Мей, която подаде оставка откакто няколко пъти не съумя да прокара съглашението през Народното събрание на Обединеното кралство. През 2016 година жителите на страната гласоподаваха за излизане от Европейския съюз на референдум.

Първоначално Англия беше решена да се отдръпна от блока предишния март, само че законодателите не утвърдиха съглашението за Брекзит, контрактувано сред Лондон и Брюксел, тъй че крайният период беше изместен на октомври.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР