Обединеното кралство изпраща хеликоптери в Украйна за първи път от

...
Обединеното кралство изпраща хеликоптери в Украйна за първи път от
Коментари Харесай

Великобритания изпраща три военни хеликоптера на Украйна

Обединеното кралство изпраща хеликоптери в Украйна за първи път от началото на войната, заяви министърът на защитата Бен Уолъс.

На Киев ще бъдат предоставени три вертолета Sea King, като първият от тях към този момент е в Украйна, съгласно PA Media. Това са първите пилотирани летателни машини, изпратени от Обединеното кралство след началото на съветската инвазия през февруари.

Уолъс сподели още, че са изпратени спомагателни 10 000 артилерийски снаряда, с цел да оказват помощ на Украйна да обезпечи територията, която си върна от окупаторите през последните седмици.

„ Нашата поддръжка за Украйна е непоколебима. Тези спомагателни артилерийски снаряди ще оказват помощ на Украйна да обезпечи земята, която си върна от Русия през последните седмици “, сподели той по време на посещаване в Норвегия.

Новата поддръжка идва, откакто Риши Сунак разгласи още £50 милиона помощ за защита, до момента в който посети Киев през уикенда.

Кралският флот обезпечи шестседмично образование на Sea Kings в Обединеното кралство за въоръжените сили и инженерите на Украйна, оповестиха от Министерството на защитата.

Новата поддръжка следва уговорката за даване на 1000 ракети земя-въздух и 125 противовъздушни оръдия.

Уолъс беше в Норвегия и се срещна с министрите на защитата на съдружниците на самолетоносача HMS Queen Elizabeth. Новината пристигна, откакто Министерството на защитата сподели, че Русия евентуално е покрай привършване на запасите си от създадени в Иран безпилотни летателни апарати, откакто изстреля няколко против Украйна от септември насам.

В ежедневната си разследваща актуализация, оповестена в Twitter, Министерството на защитата сподели, че Москва евентуално ще се опита да възвърне доставките скоро.

Руските удари в сряда убиха новородено бебе в украинско родилно поделение, както и други двама души на други места.

Украинските служби за незабавна помощ оповестиха, че съветски ракети са разрушили постройка през нощта във Вилнянск, част от южната Запорожка област. Те разпространиха видеозапис на екипа на Спешна помощ, който се пробва да освободи мъж, заклещен до кръста в руините на нещо, което изглеждаше като разрушеното родилно поделение.

„ В резултат на ракетна офанзива на територията на локалната болница е разрушена двуетажната постройка на родилното поделение “, споделиха те.

По това време в постройката е имало „ жена с новородено бебе, както и доктор “, прибавиха те.

Бебето е починало, до момента в който дамата и лекарят са избавени от руините, оповестиха спасителите. По предварителна информация няма други затрупани под отломките.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР