Обединеното кралство и Европейският съюз почти са постигнали вече сделката

...
Обединеното кралство и Европейският съюз почти са постигнали вече сделката
Коментари Харесай

Лондон: Сделка за Брекзит може да има до 48 часа

Обединеното кралство и Европейският съюз съвсем са постигнали към този момент договорката за Брекзит и тя може да бъде подписана дефинитивно в границите на идващите 24 до 48 часа, сподели заместител на английската министър-председателка Тереза Мей по радио Би Би Си, представен от Ройтерс.

"Сега сме съвсем на финала. Министър-председателката сподели, че не може да има договорка непременно ", уточни министърът от кабинета Дейвид Лидингтън.

Запитан дали споделя, че е допустимо да има договорка през идващите 24 до 48 часа, той отговори: "Все отново е допустимо, само че въобще не е изрично, мисля, че това обобщава нещата. Предпазлив оптимист съм ".

В понеделник Мей разгласи, че към момента има обилни нерешени проблеми по Брекзит и че двете страни се доближават към "финалната фаза " в договарянията.

Днес външният министър Джереми Хънт сподели, че към 95 % от съглашението за развода са подготвени, само че оставащите пет % са сложни и по тази причина не е ясно по кое време ще приключат договарянията. "Не мога да отговоря на този въпрос, тъй като това са договаряния, в договарянията има две страни. Още нямаме решение ", сподели министър Хънт в Рияд. "Мисля, че и двете страни са насърчени от обстоятелството, че е реализирано толкоз доста ", сподели английският първи посланик.

"Числото 95 % беше употребявано и евентуално това е правилно. Петте % обаче, са сложни пет %, по тази причина не знаем по кое време ще е допустимо да приключим тези договаряния ". "Оставам убеден, че има допустимо решение, само че това е заключителният сериозен интервал ", посочи Хънт.

Днес в Лондон ще се състои значимо държавно съвещание по въпроса за Брекзита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР