Обединеното кралство и ЕС ще проведат извънредни разговори днес в

...
Обединеното кралство и ЕС ще проведат извънредни разговори днес в
Коментари Харесай

Скандал! ЕС и Великобритания се събират спешно по спорния британски законопроект

Обединеното кралство и Европейски Съюз ще проведат изключителни диалози през днешния ден в Лондон по отношение на зародилото напрежение към хода на английския министър председател Борис Джонсън да анулира основни елементи от подписаното съглашение за Брекзит.

Британският вицепремиер Майкъл Гоув и заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович ще обсъдят в Лондон по какъв начин предвижданият Закон за вътрешния пазар, който през вчерашния ден бе оповестен от държавното управление, може да засегне остров Ирландия.

Законът визира Протокола за Северна Ирландия, който е част от подписаното съглашение за излизане от Европейски Съюз, целящ да не възникне твърда граница на остров Ирландия.

Брюксел желае уточнения от Лондон за бъдещото използване на съглашението.

Политически наблюдаващи обявиха тази заран, че от това какво ще стане със Закона за вътрешния пазар значително зависи изходът на комерсиалните договаряния, които в това време не престават сред основните договарящи Мишел Барние и Дейвид Фрост.

Съблюдаването на подписаните документи е безусловно изискване за Брюксел, с цел да се върви напред.

Плановете на Борис Джонсън да загърби клаузи във към този момент подписан интернационален документ бяха подложени на критика остро освен в Европа.

Бившият министър председател Джон Мейджър посочи, че Англия рискува да загуби репутацията си на страна, спазваща поетите обещания.

Новината за изключителна среща идва единствено ден, откакто редица европейски водачи подлагаха на критика остро проектите на Обединеното кралство да наруши елементи от Споразумението за отдръпване, контрактувано с Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР