Обединеното кралство е затънало в брекзит повече от три години

...
Обединеното кралство е затънало в брекзит повече от три години
Коментари Харесай

Секс скандал засенчва брекзит и изборите във Великобритания

Обединеното кралство е затънало в брекзит повече от три години и на хората все по-малко им се слуша за безкрайната сага.

В светлината на това може да се чака истории за бизнесдама на име Дженифър Аркури, с която се счита, че министър председателят Борис Джонсън е имал спекулация, да обсебят заглавните страници, изключително по време на предизборна акция. При естествени условия щеше да е по този начин. Но във Англия има единствено една огромна история, за която всички сега приказват.
Принц Андрю е „ ужасяващ ” от разкритията по случая с Джефри Епстийн "Дейли мейл " твърди, че херцогът на Йорк е посетил дома на финансиста през 2010 година
В събота вечер принц Андрю даде скандално изявление пред Би Би Си за връзката му с обвинявания за полови злоупотреби милиардер Джефри Епстийн, който се самоуби, до момента в който чакаше правосъдния развой.

Било от вежливост

Херцогът на Йорк дефинира закононарушенията на Епстийн като „ непристойни “, след което се оправда, че просто желал да бъде вежлив и определението му е наивно за полов нарушител.

Обвинителката на Епстийн твърди, че била принудена да прави секс с принца в Лондон през 2001 година, когато е била на 17 години, а след това още два пъти в Ню Йорк и на частен остров на Епстийн на Карибите. Принцът отхвърля обвиняванията и съобщи, че е подготвен да даде показания пред правораздаването при подобаващите условия. Алибито му, най-малко за първата вечер е, че бил на пица с щерка си.
Обвинен в полов трафик американски милиардер се е самоубил 66-годишният финансов магнат чакаше процеса по обвиняването за полова корист в пандиза
Интервюто беше късмет за херцога да почисти името си, само че той се провали, разясняват кралските репортери. Скандалът стана още по-голям, откакто английски таблоиди разкриха, че кралица Елизабет II е била наясно с това, което синът й се кани да опише.
Снимка: EPA
Три дни след разразилата се стихия, нова обвинителка на Епстийн съобщи, че е претърпяла „ извънредно и дълготрайно полово посягане “ и прикани принц Андрю да показа информация за някогашния си другар.

А идват избори

Небивалият интерес е понятен, а обвиняванията са доста съществени. Човек със силата и въздействието, което единствено наследник на кралицата може да има, дава недомислени отговори в изявление, снимано в Бъкингамския замък. Историята е голяма и заслужава необятно отразяване.

Трудно е обаче всичко това да бъде извадено от подтекста на следващите предварителни избори в Обединеното кралство. От началото на акцията и министър председателят Борис Джонсън, и водачът на опозицията Джереми Корбин се пробват да избегнат дебата за единствения най-съществен въпрос, пред който е изправена страната през днешния ден – брекзит.

Вместо това се приказва за работни места и заплати, без доста детайлности от кое място в действителност ще дойдат парите.
Снимка: EPA
Обикновено предизборните акции са време, в което водачите желаят допустимо най-вече медийно отразяване, с цел да продадат визията си за бъдещето на нацията. В деликатния миг, в който и двете страни към момента обмислят какво тъкмо да продадат, кралският скандал е добре пристигнал за облекчаване на воайорството на публиката. И наподобява, че обществеността е изцяло щастлива, че се разсейва от досадата на брекзит.

Поне за седмица или две. Защото, напълно по английски, сериозните диспути и сериозните решения не престават да предстоят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР