Обединеното кралство е шокирано от кръвопролитията в Газа и тази

...
Обединеното кралство е шокирано от кръвопролитията в Газа и тази
Коментари Харесай

Британският премиер за Газа: Тази ужасна война трябва да спре

Обединеното кралство е " шокирано от кръвопролитията " в Газа и " тази ужасна война би трябвало да завърши ", съобщи английският министър-председател Риши Сунак през днешния ден, когато се навършват месеца от началото на спора сред Израел и " Хамас ", съобщи Франс прес.

" Изминаха шест месеца от терористичното нахлуване на 7 октомври - най-ужасяващата офанзива в историята на Израел ", съобщи министър-председателят.

На 7 октомври бойци на " Хамас " направиха нахлуване в южната част на Израел, вследствие на което в Израел починаха 1170 души, множеството от които цивилни жители, убити същия ден, съгласно броене на Агенция Франс Прес, учредено на публични израелски данни.

Повече от 250 души бяха отвлечени и отведени в Газа, където 129 души са към момента в ръцете на похитителите. За над 30 от тях се допуска, че са мъртви.

След нападението Израел стартира атака против линията Газа, в която починаха над 33 000 души, съгласно данни на локалното министерство на опазването на здравето.

" Продължаваме да пазиме правото на Израел да победи опасността от терористите на " Хамас " и да брани своята сигурност ", съобщи Риши Сунак. 

" Но цялото Обединено кралство е шокирано от кръвопролитията и ужасено от убийството на смели английски филантропични служащи, които са доставяли храна на нуждаещите се ", прибавя Сунак.

Седем филантропични служащи, измежду които трима британци, бяха убити в понеделник в палестинската територия при удар на израелски безпилотен аероплан. Убитите са следили разтоварването на хранителни помощи.

" Тази ужасна война би трябвало да завърши. Заложниците би трябвало да бъдат освободени. Помощта би трябвало да потече ", продължава Риши Сунак. 

" Децата на Газа се нуждаят от незабавна филантропична пауза, която да докара до дълготрайно стабилно преустановяване на огъня ", добави министър-председателят. Това е " най-бързият метод за освобождение на заложниците и снабдяване на помощ " в Газа, добави той.

Подкрепата на Обединеното кралство за Израел не е безусловна, съобщи в същото време министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън, съобщи ДПА.

Шест месеца след нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври, което провокира спора в линията Газа, Камерън насочи предизвестие за спазването на интернационалното право от страна на Израел.

Джон Чапман, на 57 година, Джеймс " Джим " Хендерсън, на 33 година, и Джеймс Кърби, на 47 година, бяха тримата английски филантропични служащи, които починаха при въздушните удари, нанесени с дрон от израелските сили.

Израелските сили дефинираха случая като " сериозна неточност, произлизаща от сериозен неуспех ", и вследствие на това уволниха двама офицери.

Но Камерън съобщи, че " няма подозрение къде е виновността ", като добави:

" Това в никакъв случай повече не би трябвало да се повтаря ".

Междувременно стана ясно, че транспортен съд на английските Кралските военноморски сили ще бъде изпратен, с цел да помогне за доставянето на повече помощ в Газа, заяви Англия, съобщи ДПА.

Заедно с плавателния съд, чието име не се оповестява от съображения за сигурност, държавното управление разгласи пакет от 9,7 млн. английски лири (12,2 млн. долара) за филантропични доставки, логистична експертиза и поддръжка за оборудването на филантропичния кулоар в Източното Средиземноморие.

Изпращането на кораба и помощта идват в миг, когато външният министър на Обединеното кралство Камерън предизвести, че " вероятността за апетит е действителна " в Газа. Той съобщи, че Обединеното кралство и неговите съдружници би трябвало да " проучат всички благоприятни условия ", в това число доставки по море и въздух, с цел да " облекчат обезвереното състояние на някои от най-уязвимите хора в света ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР