Обединеното кралство е най-големият износител на оръжие в света след

...
Обединеното кралство е най-големият износител на оръжие в света след
Коментари Харесай

Великобритания изтласка Русия като голям износител на оръжие и се нареди след САЩ

Обединеното кралство е най-големият експортьор на оръжие в света след Съединените щати за последното десетилетие, демонстрират публични държавни данни, написа БНР.

С получените поръчки за доставки на стойност 11 милиарда паунда през 2019 година Великобритаиня е изпреварила Русия и Франция. От 2010 година насам британците имат контракти на стойност към 100 милиарда паунда, които включват продажба на изстребители „ Тайфун “ на Саудитска Арабия и ракети на Катар.

Правителството твърди, че оръжейните продажби са за положителни дела, че разкриват хиляди работни места за висококвалифицирани фрагменти и поддържат нужния потенциал за гарантиране на сигурността на страната, само че критиците обявиха, че министрите могат единствено да се срамят от данните.

От „ Кампания против търговията с оръжия “ споделиха, че Англия въоръжава и поддържа репресивни режими по целия свят. Съединените щати са водач на международния оръжеен пазар с 47 % от доставките. Англия е втора със 16-процентов дял, следвана от Русия с 11 на 100 и Франция с 10 %.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР