Обединеното кралство е на крачка от собствената си революция на

...
Обединеното кралство е на крачка от собствената си революция на
Коментари Харесай

Протестите разтърсват Лондон, както и други градове във Великобритания

Обединеното кралство е на крачка от личната си гражданска война на фона на последните извънредно непопулярни решения на новия министър председател на страната Борис Джонсън.

Както оповестяват локалните медии през днешния ден стотици хиляди жители излязоха на улиците на градовете, противопоставящи се на " замразяването " на Народното събрание, инициирано от Джонсън. Проявите се разпростряха в Бирмингам, Глазгоу, Ливърпул, Манчестър, Нюкасъл.

Протестите раздрусват столицата Лондон, както и други градове във Англия.

Лидерът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин към този момент поддържа протестиращите, като акцентира, че жителите имат цялостно право да изразят несъгласието си с решенията на премиера.
Освен това в обществена мрежа Корбин упрекна Джонсън в „ премахване на демокрацията “ и прикани всеки град в кралството да се причисли към демонстрациите.

Както по-рано News News заяви, английският министър председател Борис Джонсън изпрати на кралица Елизабет Втора молба за прекъсване на Народното събрание до 14 октомври тази година.

Искането беше утвърдено, макар острите рецензии от доста парламентарни фракции, които даже не изключиха отстраняването на държавното управление.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР