Обединеното кралство е изправена пред приливна вълна“ на пенсионерска бедност,

...
Обединеното кралство е изправена пред приливна вълна“ на пенсионерска бедност,
Коментари Харесай

„Приливна вълна“ на пенсионерска бедност с почти половината от над 50-те години, ужасени от пенсиониране

Обединеното кралство е изправена пред „ приливна вълна “ на пенсионерска беднотия, като съвсем половината от хората на възраст над 50 години се опасяват от пенсиониране.

Ако държавното управление не работи, съществува голяма заплаха от повишаване на бедността измежду пенсионерите през идващите няколко години, предизвести водеща благотворителна организация за възрастни хора. Според последните данни 18% от хората на възраст 60-64 години живеят в дълбока беднотия.

Благотворителната организация за финансови усложнения на възрастните хора, Independent Age, поръча анкета на YouGov измежду повече от 2200 души. Те разкрили, че 41 % от хората на възраст над 50 години се тормозят от компликациите, когато спрат да работят. Те откриха, че „ поразителните “ 80% от запитаните считат, че седмичната ставка на цялостната нова държавна пенсия не е задоволителна, с цел да покрие разноските. От интервюираните, които към момента не са се пенсионирали изцяло и работят чартърен, удивителните 67% декларират, че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР